Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ο «Δαίδαλος» επισκέπτεται τη Λακωνία!

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Το σύστημα παρακολούθησης, πρόγνωση και πληροφόρησης για την κατάσταση των Ελληνικών θαλασσών ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών δίνει κάθε στιγμή αναλυτική πρόγνωση καιρού για όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, όπως φαίνεται στους χάρτες, η βροχόπτωση σταδιακά θα αυξάνεται από τώρα έως και τις
πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου και θα επεκτείνεται από τα Κύθηρα στο Νοτιοανατολικό μέρος της Λακωνίας και στο πόδι του Δήμου Μονεμβασίας με τη βροχόπτωση να προβλέπεται πως γύρω στα μεσάνυχτα θα είναι πάρα πολύ έντονη.
Αντίστοιχα, στους χάρτες της έντασης των ανέμων φαίνεται στην περιοχή να πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-8 μποφόρ ενώ τα φαινόμενα φυσικά ολοκληρώνονται με πολύ έντονη νέφωση.
Για το σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ Με την εγκατάσταση ενός δικτύου πλωτών ωκεανογραφικών μετρητικών σταθμών (buoys) και τη δημιουργία ενός ειδικού επιχειρησιακού κέντρου για την πρόγνωση και επεξεργασία των δεδομένων, ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ αποτελεί μια πρωτοποριακή υποδομή για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Το δίκτυο πλωτών μετρητικών σταθμών καταγράφει τις φυσικές, βιολογικές και χημικές παραμέτρους των Ελληνικών θαλασσών. Στη συνέχεια τα δεδομένα μεταδίδονται στο Επιχειρησιακό Κέντρο όπου τροφοδοτούν μοντέλα πρόγνωσης τελευταίας γενιάς.
Το σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι ένα μοναδικό εργαλείο για τον εθνικό σχεδιασμό με στόχο τη διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας. Παράλληλα αποτελεί ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων, την πρόληψη καταστροφικών περιστατικών, και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Στα πλαίσια της παγκόσμιας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Επιχειρησιακής Ωκεανογραφίας ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ, αναπτύσσοντας τεχνολογία αιχμής, τοποθετεί την Ελλάδα σε ισχυρή θέση στο χώρο της Μεσογείου. 
https://notospress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου