Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΒΟ ΜΑΛΙΑ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 




Μια ενημερωτική εκδήλωση οργάνωσαν σύλλογοι όπου παρουσιάστηκαν οι ενέργειες του ΑΔΜΗΕ μέχρι τώρα, για τον σχεδιασμό να εγκαταστήσει δίκτυο υψηλής τάσης στο Δήμο Μονεμβασιάς για την διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης με Πελοπόννησο.
Όλος ο σχεδιασμός να βγει το υποθαλάσσιο καλώδιο στα Καταγέικα και να φτάσει υπογειοποιημένο μέχρι Σκλαβούνα και από εκει στη συνέχεια μέχρι Συκιά να εγκατασταθούν πυλώνες υψηλής τάσης καταρρίφθηκε από την μελέτη χωροταξικού περιβάλλοντος του κυρίου Πετρολέκα ότι αυτό μόνο καταστροφή θα επιφέρει στην χερσόνησο του Μαλέα με πολύ σοβαρές επιπτώσεις καθώς το έργο για να ολοκληρωθεί απαιτούνται 56 διανοίξεις δρόμων.(Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό).
Αντιθέτως στην Κρήτη το έργο θα είναι υπογειοποιημένο όλο σε μήκος 37 χιλ.
Όλο αυτό όμως φαίνεται επιτέλους καθαρά ότι το έργο αυτό δεν είναι μόνο για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με Πελοπόννησο ,αφού Η Κρήτη σε λίγα χρόνια μέχρι το 2026 θα συνδεθεί με την Αττική,αλλά ότι ο βιασμός της χερσονήσου του Κάβομαλιά θα συνεχιστεί με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Συγκλονιστικά τα όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές ,ειδικά όταν ξεπρόβαλε και το εργοστάσιο στα Ασπρούδια .
Το θετικό στο τέλος είναι ότι και οι 32 σύλλογοι και φορείς ,οι βουλευτές Λακωνίας Αραχωβίτης και Δαβάκης ,Περιφερειακοί σύμβουλοι ,εκπρόσωποι όλων των φορέων ,συλλόγων και κάτοικοι έστειλαν ένα μήνυμα ,ότι η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να καταλάβει ο ΑΔΜΗΕ ότι δεν μπορεί να θέλει να σώσει ένα κομμάτι της χώρας καταστρέφοντας ένα άλλο ,όταν μάλιστα υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε μικρή μερίδα οι 3000 υπογραφές και 32 σύλλογοι και φορείς που απαιτούμε να μην ξεσκίσει ο ΑΔΜΗΕ τον Κάβο Μαλιά ,αλλά ούτε είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας . Ναι στην διασύνδεση την Κρήτης αλλά από το σημείο που θα κάνει την λιγότερη ζημιά στο περιβάλλον και στην τουριστική προοπτική του Δήμου Μονεμβασιάς. Όχι στην καταστροφή του Κάμπου όχι στην καταστροφή παραδοσιακών οικισμών όχι στην καταστροφή αρχαίων και σπηλαίων ,όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος ,σεβασμός στους ανθρώπους που αγωνίζονται για την πανέμορφη Λακωνία .Η Λακωνία έχει μια Μονεμβασιά ,έναν Μυστρά μια ιστορία σε βάθος των αιώνων,τα καλύτερα αγροτικά προιόντα ,πανέμορφες πεντακάθαρες παραλίες ,δεν θα γίνει ο "σκουπιδότοπος" κανενός. Πολύ σημαντική αναφορά γιατρού στις επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων από τα αιολικά πάρκα .
Αν σας φαίνονται κύριοι αρμόδιοι οι 3000 υπογραφές μικρή μερίδα που αντιδρούν , τότε εσείς μαζέψετε 3000 υπογραφές που δεν αντιδρούν στον σχεδιασμό σας και τότε κάνουμε πίσω. Διαφορετικά να μας υπολογίζετε σαν τσουνάμι.

 Δεσποινα Βαγγελόγλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου