Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΙΘΟΥ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ.


Σε δύσβατη περιοχή στον Ορθόλιθο βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης 9 /11/2017 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με χαμηλή δασική βλάστηση στην περιοχή Ορθόλιθος Β/Δ κοντά στο Γερακάρι Κυθήρων κατά τις απογευματινές ώρες. Παρ' όλες τις προσπάθειες των εναέριων μέσων που δυστυχώς επιχείρησαν για λίγη ώρα διότι νύχτωσε των επίπονων προσπαθειών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου των Κυθήρων, των εθελοντών πυροσβεστών,πολλών κατοίκων και του Δήμου με ότι μέσα διαθέτει,η φωτιά αυτή την στιγμή καίει μέσα σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή.
Πριν λίγη ώρα αναχώρησε από Νεάπολη Λακωνίας το πλοίο "Πορφυρούσα" και αναμένεται να φτάσει στο Διακόφτι μεταφέροντας ενισχύσεις.Το πλοίο διέθεσε η εταιρεία χωρίς καμία οικονομική απαίτηση και μεταφέρει Πυροσβεστικές Δυνάμεις με 15 οχήματα και 45 πυροσβέστες με επκεφαλής της επιχείρησης τον Διοικητή των Περιφερειακών Υπηρεσιών Πελοποννήσου,Αρχιπύραρχο κύριο Λαρέζο για να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης, σύμφωνα με όσα έιπε ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ.Κομηνός στο Radio Adelin FM Κύθηρα. Για ακόμα μια φορά τα Κύθηρα έρχονται αντιμέτωπα με το θεριό της φωτιάς .Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες χρειάζεται μεγάλη προσοχή για οποιαδήποτε δραστηριότητα ,να παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας για να μην έχουμε αυτό το φαινόμενο της καταστροφής περιουσιών και του περιβάλλοντος. Στο δάσος του Γερακαρίου αυτή την στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη με τις προσπάθειες όλων να συνεχίζονται.
Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες το μόνο καλό είναι ότι στην περιοχή επικρατεί άπνοια και η δυσκολία είναι στο δύσβατο της περιοχής.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο μέτωπο της φωτιάς, θα συνεχίσουν να μάχονται καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και να επιτευχθεί η κατάσβεση της.
ADELIN 107,3 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου