Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ο Δήμος Βέρδος αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Ευρώτα


Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, εξελέγη νέος δήμαρχος Ευρώτα, στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Γρυπιώτη. Ο 49χρονος Δ. Βέρδος, απόστρατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ήταν μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Προγραμματισμού και Υλοποίησης έργων μικρής κλίμακας στο Δ. Ευρώτα και στενός συνεργάτης του Γιάννη Γρυπιώτη.
Σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ Ευρώτα, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19/12), έλαβε χώρα ψηφοφορία μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης στην οποία συμμετείχαν τρείς υποψήφιοι: Οι Σωτήρης Μένεγας, Δήμος Βέρδος και Θεόδωρος Μπόλλας. 
Στην πρώτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν: Βέρδος (8), Μένεγας (5) και Μπόλλας (3), 
Στη δεύτερη και τρίτη διαδικασία, οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: Βέρδος (8), Μένεγας (6) και Μπόλλας (2).
Σύντομο βιογραφικό 
του Δ. Βέρδου
Ο Δήμος Βέρδος γεννήθηκε το 1968 στην Μυρτιά Λακωνίας όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Παρασκευή Μαρκάκου και έχει δύο αγόρια τον Γιάννη και τον Γιώργο. Φοίτησε στην Πυροσβεστική Ακαδημία Αθηνών και εργάστηκε επί 23 έτη σε υπηρεσίες της Αττικής και της Λακωνίας. Από νωρίς ανέπτυξε κοινωνική δράση συμμετέχοντας ως πρόεδρος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Διετέλεσε ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ευρώτα τα τελευταία 3,5 χρόνια πρωτοστατώντας στην ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού β΄ τάξης στο Δήμο Ευρώτα.
Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφησούσας παράταξης στο Δ. Ευρώτα και με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη ορίστηκε αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα (στη θέση του Π. Πολολού), αρμόδιος για θέμα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και Προγραμματισμού και Υλοποίησης έργων μικρής κλίμακας (έργα αγροτικής οδοποιΐας και συντήρηση δημοτικής οδοποιΐας), αξίωμα το οποίο κατείχε μέχρι σήμερα.
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου