Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

TO ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Συμβούλιο 25 Ιανουαρίου 2017
Στην προημερησιας ενημέρωση από τον Κο Δήμαρχο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων
Ο υποθαλάσσιος αγωγός του βιολογικού καθαρισμού της Νέαπολης αφού εξασφαλίστηκαν όλες οι άδειες θα αρχίσει να κατασκευάζεται αρχές Μαρτίου , ενώ υπολογίζεται η λειτουργία του βιολογικού της Νέαπολης να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο .
Πρόκειται να προκηρυχθεί το μέτρο ύδρευσης όπου έχει συνταχθεί πρόταση αλλαγής δικτύων και γεωτρήσεων , για την δημοτική ενότητα Μονεμβασιας εχουν συμπεριληφθεί τα δίκτυα στα Κουλεντια και στον Άγιο Δημήτριο (Φλόκα ) τα οποία θα αντιμετωπιστούν και με τον προϋπολογισμό του 2018 όπως έχουμε ενημερώσει παλαιότερα .
Ο Δήμος έχει ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να υπάρχει μέτρο κατασκευής δικτύων άρδευσης ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση νερού για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας .
Ενώ σε ερώτηση της Κας Δουμάνη αναφέρθηκε από τον Κο Δήμαρχο , ότι έχει ασκηθεί προσφυγή κατά της τοποθέτησης πυλώνων από τον ΑΔΜΗΕ .
Επίσης στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Δευτέρας έγινε η έγκριση των πρακτικών δημοπρασίας του Δημοτικού Περιπτέρου Μονεμβασιας , η δημοπρασία του οποίου έγινε ηλεκτρονικά και ανάδειξε μειοδότη της Εταιρεία ΑΠΕΛΑ του Πολιτικού Μηχανικού Σπύρου Κρομμύδα με έκπτωση 57,23 % , είκοσι εταιρείες συμμετείχαν , τα ποσοστά έκπτωσης ήταν από 30 % ως 57,23 % , με επτά εταιρείες να έχουν δώσει έκπτωση πάνω από 50 % . Διευκρινίζεται ότι οι τιμές για την σύνταξη των μελετών είναι προκαθορισμένες από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ , κοινές για όλους τους Δήμους και γενικά τον δημόσιο τομέα οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο από το Δήμο . Η μεγάλη έκπτωση προφανώς είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού αλλά και του ηλεκτρονικού τρόπου δημοπρασίας γεγονός που μηδενίζει κάθε περιθώριο συνεννόησης μεταξύ των συμμετεχόντων .
Σταύρος Χριστάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου