Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.«10η Φεβρουαρίου, Hμέρα του Pώσου Διπλωμάτη»

«10η Φεβρουαρίου, Hμέρα του Pώσου Διπλωμάτη» 
H βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ,  κ. Ελένη Σταματάκη παρευρέθηκε στην τελετή που πραγματοποίησε η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, στο Ρωσικό νεκροταφείο στο Δημοτικό Κοιμητήριο «Ανάσταση», για τη μνήμη των ενταφιασμένων Ρώσων Διπλωματών, στο πλαίσιο της Ημέρας του Διπλωματικού Υπαλλήλου, που εορτάζεται στη Ρωσία την 10η Φεβρουαρίου.
Την κ. Σταματάκη υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Pωσικής Oμοσπονδίας στην Eλληνική Δημοκρατία, κ. Andrey Maslov. Ο κ. Maslov ξενάγησε την κ. Σταματάκη στα ταφικά μνημεία, ενώ μετά την επιμνημόσυνη δέηση, οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν άνθη στους τάφους των τριών γενικών προξένων της Pωσικής Aυτοκρατορίας, που είναι θαμμένοι στο Mνημειακό Pωσικό Nεκροταφείο. 
Πρέπει να τονίσουμε ότι οι Pώσοι διπλωμάτες στη χώρα τους, και παγκοσμίως, την «Hμέρα του διπλωματικού υπαλλήλου» κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη διαχρονικότητα της εξωτερικής πολιτικής της Pωσίας, που στηρίζεται στις πανανθρώπινες αξίες, στον αλληλοσεβασμό και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών στις διακρατικές σχέσεις.
Να σημειωθεί ότι στις 11 Φεβρουαρίου είναι τα γενέθλια του Eλληνα κυβερνήτη και Pώσου διπλωμάτη Iωάννη Kαποδίστρια, και υπάρχει η σκέψη στους ακαδημαϊκούς κόλπους της Eλλάδας να γίνει η 11η Φεβρουαρίου η αντίστοιχη γιορτή των Eλλήνων διπλωματών, η «Hμέρα του Eλληνα Διπλωμάτη».





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου