Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Φωτιά έκαψε ολοσχερώς σπίτι στο Γεράκι.


Ολοσχερώς καταστράφηκε μια διώροφη κατοικία στη θέση «Επάνω Βρύση» στο Γεράκι Λακωνίας, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1:50΄ τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/2). Το ευτύχημα ήταν ότι οι τρείς ένοικοι της οικίας, μια οικογένεια αποτελούμενη από  έναν άνδρα, τη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους, πρόλαβαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως τη φλεγόμενη κατοικία και να σωθούν χωρίς να υποστούν τραυματισμούς.
Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από τους Μολάους και τη Σπάρτη, καθώς στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με συνολικά επτά πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες, ενώ την κατάσταση επιβάρυναν τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στην κατοικία. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν ακόμα ένα όχημα του Δ. Ευρώτα και κάτοικοι της περιοχής με χρήση λάστιχων ποτίσματος.
Συνέπεια της πυρκαγιάς που κατασβέστηκε περίπου στις 6-6:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν η ολοσχερής καταστροφή της οικίας και τους εξοπλισμού που υπήρχε στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ενδέχεται να προήλθε από το τζάκι της οικίας, ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.
Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο υποδιοικητής της ΠΥ Μολάων, Υποπυραγός κ. Πέτρος Σαραντάκος.
Φωτο αρχείου
http://www.lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου