Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Οι προτάσεις της Τουριστικής Επιτροπής για την τουριστική περίοδο 2018 οι οποίες λήφθηκαν με την 4/2017 απόφασή της, κοινοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους φορείς του νησιού.


Οι προτάσεις της Τουριστικής Επιτροπής για την τουριστική περίοδο 2018 οι οποίες λήφθηκαν με την 4/2017 απόφασή της, κοινοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους φορείς του νησιού και έχουν ως εξής:
Ποταμός:
1. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Φαρμακείο μέχρι το Φούρνο, τις Κυριακές από 1η Μαΐου έως 30η Σεπτεμβρίου από 09:30’ έως 14:00’.
2. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Φαρμακείο μέχρι το Φούρνο, κάθε Παρασκευή, και Σάββατο από 15η Ιουνίου έως 15η Σεπτεμβρίου από 19:30’ έως 01:30’.
3. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Φαρμακείο μέχρι το Φούρνο, καθημερινά από 20 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου από 19:30’ έως 01:30’.
4. Να τοποθετηθούν κώνοι στον δρόμο εισόδου του πάρκινγκ (κατά μήκος πλαγίως του καταστήματος ΑΝΝΑΦΟΡΑ), που θα εμποδίζουν το παρκάρισμα.
5. Να πραγματοποιηθεί νέα, (σωστή), διαγράμμιση στο πάρκινγκ του Ποταμού. Εκτιμούμε ότι με σωστή διαγράμμιση το πάρκινγκ θα χωρέσει τουλάχιστον 20% περισσότερα αυτοκίνητα.
6. Να αναζητηθεί νέος χώρος με μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση για την δημιουργία πάρκινγκ.
Αγία Πελαγία :
1. Να απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων το διάστημα 1/5 έως 30/9 από το ξενοδοχείο Κυθέρεια μέχρι το τέλος της σειράς των καταστημάτων, (τσαρδάκες).
2. Να δημιουργηθεί περιπατητικός διάδρομος πλάτους 80 περίπου εκατοστών απάνω στον υπάρχων δρόμο, στην πλευρά της θάλασσας, στον οποίο να εφαρμοστεί η τεχνοτροπία του «σταμπωτού» ή ανάλογη. Ο διάδρομος αυτός δεν θα πρέπει να δημιουργεί «σκαλοπάτι» στον υπάρχον δρόμο αλλά να χαρακτηρίζει το τμήμα αυτό ως περιπατητικό, καθώς η παραλιακή οδός της Αγίας Πελαγίας από το ξενοδοχείο Μαρού μέχρι και την παραλία της Λαγκάδας ενδείκνυται για περπάτημα. Σε πρώτη φάση θα μπορούσε ο διάδρομος αυτός να γίνει στο παραλιακό μέτωπο από το ξενοδοχείο «Μαρού» έως και την παραλία του «Νέου κόσμου»
Χώρα (Κύθηρα):
1. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων εντός του οικισμού καθημερινά από 1η Ιουνίου έως την 30η Σεπτεμβρίου από 10:00’ έως 15:00’ και από 18:30’ έως 6:30’ .
2. Η πιάτσα των ταξί που βρίσκεται στην πλατεία να μεταφερθεί στην είσοδο της Χώρας.
3. Να πραγματοποιηθεί διαγράμμιση στο πάρκινγκ του Χώρας. Αυτή η ενέργεια θα λύσει το πρόβλημα του ανεξέλεγκτου παρκαρίσματος των αυτοκινήτων το οποίο παρατηρείται τον Αύγουστο κυρίως στον χώρο αυτό.
4. Να γίνει φωτισμός στο κομμάτι του δρόμου από παρκινγκ προς είσοδο Χώρας, (κεντρικός δρόμος), καθώς το κομμάτι αυτό είναι ιδιαίτερα σκοτεινό και δημιουργεί πρόβλημα στους επισκέπτες που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ και περπατούν μέχρι την είσοδο της Χώρας.
Καψάλι:
1. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο, καθημερινά από 1η Ιουνίου έως την 30η Σεπτεμβρίου από 18:30’ έως 6:30’.
 2. Να αναζητηθεί άμεσα χώρος για δημιουργία πάρκινγκ στο Καψάλι.
3. Να τοποθετηθεί δημοτικός φωτισμός και στους δύο κόλπους του Καψαλιού.
Λιβάδι:
1. Να αναζητηθεί χώρος με μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση για την δημιουργία πάρκινγκ.
Καρβουνάδες:
1. Να αναζητηθεί χώρος με μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση για την δημιουργία πάρκινγκ.
Παραλίες:
1. Να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες στις αξιοποιημένες παραλίες του νησιού.
Κάμπινγκ Καψαλίου:
1. Να λειτουργήσει κανονικά τουλάχιστον από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου
Σπήλαιο Αγίας Σοφίας:
1. Να λειτουργεί τους μήνες Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 10:00’ έως 15:00’ και τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο καθημερινά.
Εκκλησιές και ναοί:
1. Να είναι ανοιχτοί τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα από 1/5 έως και 31/10 οι ναοί: Κάτω Χώρα – Άγιος Αντώνιος, Πούρκο - Άγιος Δημήτριος, Λουραντιάνικα - Άγιος Γεώργιος, Άγιος Γιώργης Βουνό, Άγιος Νίκωνας, εκκλησιές μέσα Βούργου, και Άγιος Γιάννης εκ Κρημνό.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει η δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να επισκεφθούν αυτούς τους ναούς και προτείνουμε την δυνατότητα να θεσπιστεί και ένα εισιτήριο για την επίσκεψη σε αυτούς. (Θα μπορούσε να υπάρξει ενιαίο εισιτήριο για κάποιους από αυτούς με το Αρχαιολογικό μουσείο ή την Βυζαντινή συλλογή στο Λιβάδι)
Τέλος η Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής προτείνει την υλοποίηση των παρακάτω έργων και υπηρεσιών τα οποία θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά για το νησί και την «εικόνα» του στους επισκέπτες.
ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ
2. Να λειτουργήσουν δρομολόγια εσωτερικής συγκοινωνίας με επιδότηση από το Δήμο, τη Περιφέρεια ή άλλο φορέα,
3. Να δημιουργηθεί τουριστική ιστοσελίδα και αναγνωρίσιμο logo του Δήμου Κυθήρων
4. Να λειτουργήσει ο καταρράκτης της Νεραΐδας με ανακύκλωση του νερού της λίμνης του καταρράκτη, καθώς με την λειψυδρία των τελευταίων χρόνων έχει χαθεί ένα σημαντικό αξιοθέατο του νησιού μας.
5. Να γίνει μεταφορά της κολώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στον κεντρικό Καραβάς προς Πλατιά Άμμο καθώς δημιουργεί πρόβλημα κυκλοφορίας στην περιοχή, (δεν μπορούν να περάσουν λεωφορεία, τροχόσπιτα κλπ)
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ
1. Να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το Θέατρο Ποταμού προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους των Κυθήρων
2. Να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο από το παρκινγκ μέχρι την είσοδο της Χώρας (κεντρικός δρόμος)
3. Να γίνει επέκταση της τουριστικής διαδρομής στο σπήλαιο Αγίας Σοφίας καθώς και περαιτέρω αξιοποίησή του
4. Να τοποθετηθεί φωτισμός στο παραλιακό δρόμο από Παλαιόπολη μέχρι Αυλαίμωνα
ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ
1. Να γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στους παραδοσιακούς οικισμούς των Κυθήρων μέσα από κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα,
2. Να γίνει συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αγίας Πελαγίας
3. Να πραγματοποιηθούν μελέτες για την ανάπλαση της Χώρας και του Ποταμού
4. Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν βιολογικοί καθαρισμοί σε όλα τα τουριστικά χωριά του νησιού.
Τέλος οι Τοπικοί Πρόεδροι των Κοινοτήτων του νησιού θα πρέπει με ευθύνη τους να φροντίσουν να ασπριστούν και να καλλωπιστούν τα χωριά εν όψη της καλοκαιρινής σαιζόν καθώς αυτό πηγάζει και από τα καθήκοντά τους ως αιρετοί και υπεύθυνοι για την ανάλογη γεωγραφική ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου