Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΠΟΤΑΜΟΣ. ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 (ΦΩΤΟ)

 Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ : Παρά τον άστατο καιρό, αλλά με κάθε επισημότητα ,γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821. 
Στις 25 Μαρτίου 1821, ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση ενάντια στην τουρκική σκλαβιά που κρατούσε την Ελλάδα δέσμια για 400 χρόνια.

Η Εθνική μας Επέτειος στα Κύθηρα. 
Το πρωί της 25ης Μαρτίου 2018 στην πλατεία του Ποταμού έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του στρατηγού Πάνου Κορωναίου .Ο πανηγυρικός συνεχίστηκε στη Χώρα όπου μετά τον όρθρο και την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ , ακολούθησε δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. Μετά την δοξολογία ακολούθησε η γιορτή στην κεντρική πλατεία με την κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Δήμαρχο Κυθήρων κύριο Χαρχαλάκη. Ο καιρός τέλος επέτρεψε να γίνουν οι χορευτικές εκδηλώσεις και η παρέλαση από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Κυθήρων.  Ρεπορτάζ  ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.






























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου