Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ανακοίνωση για την προμήθεια υδρομετρητών στις αρδεύσεις από δημοτικές υδροληψίες


Στην αρχική ανακοίνωση σχετικά με την υποχρέωση τοποθέτησης υδρομετρητών και υποβολής αίτησης για άρδευση από τα δημοτικά δίκτυα, αναφέρθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές  οι οποίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία των δικτύων και συντελούν στην εξοικονόμηση ύδατος καθώς και στην αποφυγή της ανεξέλεγκτης σπατάλης του.
Ωστόσο πολλοί καταναλωτές εξέφρασαν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν, λόγω του υψηλού κόστους συγκεκριμένων υδρομετρητών του εμπορίου.
Κατόπιν αυτών και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο  την τήρηση της υποχρέωσης που απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική η κοστολόγηση του ύδατος ανά κυβικό κατανάλωσης (και ως εκ τούτου η τοποθέτηση υδρομετρητών), ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν με ευθύνη τους να τοποθετήσουν το υδρόμετρο που επιθυμούν, αρκεί να τηρεί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα ισχύοντα κατασκευαστικά πρότυπα, σε περίπτωση όμως που διαπιστωθεί στην πράξη η μη σωστή λειτουργία του, θα είναι υποχρεωμένοι να το αλλάξουν.
Η πρόταση του Δήμου είναι να τοποθετηθούν καλής ποιότητας υδρόμετρα, διότι σε βάθος χρόνου αποσβένουν το κόστος της αγοράς τους.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα όσα αναφέρθηκαν στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας και υπενθυμίζουμε ότι ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου, για χρήση του νερού άρδευσης από τις δημοτικές υδροληψίες σε Βελιές, Τάλαντα, Αγ. Παρασκευή και Κρισά είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση υδρομέτρου και η υποβολή της σχετικής αίτησης στο Δήμο.
Η προθεσμία παρατείνεται έως 31-03-2018.
Από το Δήμο Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου