Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Καταγγέλλουν καταστροφή της ζώνης του Ευρώτα κοντά στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Για παρεμβάσεις που παραμορφώνουν και διαμελίζουν το φυσικό περιβάλλον του Ευρώτα γίνεται λόγος σε κείμενο (συνοδεία φωτογραφικού υλικού) που αναρτήθηκε στο eurotas.wordpress.com. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Πριν ακόμα αρχίσει ουσιαστικά η κατασκευή του φαραωνικού έργου της νέας “εισόδου” της Σπάρτης, οι μπουλντόζες έχουν φροντίσει να δώσουν ένα δείγμα, μεταβάλλοντας σε κρανίου τόπο ένα μεγάλο κομμάτι του παρόχθιου δάσους του Ευρώτα».
Επίσης, στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εικόνα θα «ήταν αδιανόητη σε οποιοδήποτε μέρος το οποίο (έστω κι αν δεν είχε “όνομα”, όπως Σπάρτη και Ευρώτας) διέθετε ανθρώπους και πολιτικές αρχές που σέβονταν -έστω και στο ελάχιστο- τη φύση, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, την προοπτική του τόπου, που σέβονταν κάπως τον εαυτό τους. Και οι άλλοι, οι λεγόμενοι τοπικοί άρχοντες, πολιτικοί, “υπεύθυνοι” και λοιποί “φορείς”, κάνουν -στην καλύτερη περίπτωση- τους αδιάφορους».
Τέλος, το κείμενο καταλήγει ως εξής: «Αυτό το θλιβερό θέαμα δεν είναι παρά η αρχή της καταστροφής, η οποία όχι απλά θα επεκταθεί αλλά θα γίνει μη αναστρέψιμη, θάβοντας αυτόν τον ιστορικό και παραδεισένιο τόπο κάτω από μπάζα, τσιμέντα και άσφαλτο».
Φωτο: eurotas.wordpress.com
http://lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου