Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Aπό τον προσωπικό λογαριασμό στο fb της Σοφίας Δουμάνη

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχω στοχοποιηθεί προσωπικά σε διάφορες αναρτήσεις και μάλιστα αφήνονται υπονοούμενα για την δημοτική μας παράταξη περί εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων ή ρουσφετιών, τοποθετούμαι με ειλικρίνεια όπως έχω πράξει μέχρι τώρα στην ζωή μου και στην ενασχόληση μου με τα κοινά εδώ και 25 χρόνια. 
Η δημοτική μας παράταξη συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2014 με βάση ένα πλαίσιο αρχών. Επίσης είναι γνωστή η κομματική μου ιδιότητα ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας βουλευτή στη Λακωνία. Για όλα τα θέματα που ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο από την αρχή της θητείας μας αλλά και για τα πολιτικά θέματα που έπρεπε να λάβουμε απόφαση κατά την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, λειτουργήσαμε οι δημοτικοί σύμβουλοι δημοκρατικά και πλειοψηφικά γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΌ της επικεφαλής, που σημαίνει ότι έχουν εκφραστεί και διαφορετικές απόψεις ακόμα και διαφοροποίηση ψήφου ( βλ. ταμειακά διαθέσιμα, Κλεισθένης, κλπ ). 
Για τα τρία θέματα που απασχολούν τον Δήμο και ιδιαίτερα την Δημοτ. Ενότητα Βοιών: 
1) ΠΥΛΩΝΕΣ : Παραπέμπω στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Εξάλλου πρώτη έφερα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και πρώτη εξέφρασα ξεκάθαρη θέση για την υπογειοποίηση του δικτύου. 
2) ΑΠΕ: Ουδέποτε στο πλαίσιο αρχών της δημοτικής παράταξης υπήρχε θέση περί απόρριψης συλλήβδην των ΑΠΕ. Υπάρχει όμως ως αρχή μας η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Θυμίζω την αρνητική μας ψήφο στο ΔΣ για την εγκατάσταση αιολικών στον ΖΑΡΑΚΑ, ακριβώς γιατί θεωρήσαμε ότι η τοπική κοινωνία δεν είναι πλήρως ενημερωμένη και ας υπήρχε σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινότητας. Όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι καμία νέα άδεια δεν δόθηκε από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και ότι τίθενται νομικά εμπόδια για τις ήδη αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες, ώστε να εμποδιστεί η ανεξέλεγκτη τοποθέτησή τους, αφού ως γνωστόν οι άδειες έχουν δοθεί στο παρελθόν αφειδώς, χωρίς κανένα χωροταξικό σχεδιασμό και όχι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Συνεπώς σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ερωτούν ονομαστικά αν παραβρέθηκα στην Χ συγκέντρωση ακριβώς λόγω της κομματικής μου ιδιότητας, προφανώς και θα με αποτρέψουν να συμμετέχω σε κινητοποιήσεις οι οποίες παίρνουν τον χαρακτήρα αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων. 
3) ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ: Επίσης παραπέμπω στις ομόφωνες αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου και του ΔΣ Δήμου Μονεμβασίας για τον υπό κατάρτιση προ τριών ετών περίπου ΕΚΛ. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει παραπληροφόρηση ότι ο νέος υπό κατάρτιση ΕΚΛ από τον κ. Λιμενάρχη Βοιών αφορά εποχική αγκυροβολία αφού αποκρύπτεται ότι δεν αφορά όλο τον όρμο αλλά οριοθετημένη μικρή περιοχή ανοιχτά της προβλήτας με αριθμό πλοίων ( 2 ή 3 κλπ ) ανάλογα τον μήνα του έτους και καθολική απαγόρευση τους θερινούς μήνες ( σύμφωνα με πληροφορίες ). Στο συγκεκριμένο λοιπόν θέμα θα εξέφραζα μόνο την προσωπική μου άποψη και όχι και των λοιπών δημοτικών συμβούλων, καθώς από πέρυσι έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου ( δεδομένου ότι όλες οι πληροφορίες που λαμβάνω είναι ότι είναι ανέφικτη η καθολική απαγόρευση λόγω περιορισμών από το διεθνές δίκαιο κλπ ), ότι προκειμένου οι όποιες δραστηριότητες να γίνονται ελέω γενικού κανονισμού δηλαδή σε όλο τον όρμο Βοιών, ένας αυστηρός ΕΚΛ θα έλυνε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αγκυροβολίας όπως εξάλλου λύθηκε και στην Παχη Μεγάρων ( βλ απόφαση ΣΤΕ ). Επαναλαμβάνω ότι εκφράζω την προσωπική μου άποψη με μοναδικό γνώμονα να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα ετών για την περιοχή μας, με ειλικρίνεια και εντιμότητα και όχι επειδή εξυπηρετώ συμφέροντα και κάνω ρουσφέτια. Εξάλλου όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν πολύ καλά αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου