Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων-Εκπαιδευτικά προγράμματα για νεανικό κοινό (παιδιά 6 – 11 ετών), με δωρεάν συμμετοχή





ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2018

Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων

25 και 27/7/18

Εκπαιδευτικά προγράμματα για νεανικό κοινό (παιδιά 6 – 11 ετών),
με δωρεάν συμμετοχή


25/7/2018, 11 – 12.30
«Τι καλό θα φάμε σήμερα;»
Ο Ραμύς, ένας λαίμαργος ποντικός, που ζει στο μινωικό ανάκτορο της Ζάκρου, φθάνει κατά λάθος στα Κύθηρα. Μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει στην πατρίδα του, τον φιλοξενούν κάποιοι τσιριγώτες ποντικοί, σε ένα πλουσιόσπιτο, στο Καστρί και ο Ραμύς δεν χάνει την ευκαιρία να  δοκιμάσει όλα τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου.
Με αφορμή τις περιπέτειες του ποντικούλη Ραμύ, θα συζητήσουμε το θέμα της διατροφής στους προϊστορικούς χρόνους και θα καταγράψουμε με γραμμική β γραφή τα προϊόντα της αποθήκης  ενός σπιτιού στο Καστρί των Κυθήρων.

27/7/2018
«Το τάμα του Γλαύκου»
Ο Γλαύκος, είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που ζει στον μινωικό οικισμό του Καστριού. Φέτος το καλοκαίρι η γιαγιά τού υποσχέθηκε να τον πάρει μαζί της στην Ιερή Κορυφή. Ο Γλαύκος από τη στιγμή που το έμαθε δεν βλέπει την ώρα να ξεκινήσει το μεγάλο προσκύνημα. Σκέφτεται διαρκώς τι θα ζητήσει από τη θεά και κυρίως τι θα της προσφέρει. Δεν θέλει να είναι οποιοδήποτε τάμα, θέλει κάτι ξεχωριστό! Εσείς τι θα προσφέρατε στη θέση του;
Με αφορμή την ιστορία του Γλαύκου, συζητάμε για τις λατρευτικές συνήθειες των κατοίκων των Κυθήρων κατά τη μινωική περίοδο, ανακαλύπτουμε μέσα στις βιτρίνες του μουσείου  τα ευρήματα από το μινωικό Ιερό Κορυφής στον Άγιο Γεώργιο στο Βουνό, και φτιάχνουμε με καλλιτεχνικό πηλό ένα δικό μας τάμα. 






ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου