Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου έλαβε χώρα στο Δημαρχείο των Μολάων συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα του αιολικού εργοστασίου που κατασκευάζεται στη θέση Αλώνα Κουλεντίων.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των Κουλεντίων, κατόπιν συγκεντρώσεως 102 υπογραφών, έθεσαν το αίτημα ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει να ζητήσει από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να προβεί σε παύση των εργασιών για το συγκεκριμένο έργο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ. Επίσης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια σε Αιολικά Εργοστάσια και Δίκτυο Υψηλής Τάσης στη Χερσόνησο του Μαλέα, ζήτησαν από το Δ.Σ. να καταδικάσει δημοσίως την παρουσία χωρίς πρόσκληση στη δεξίωση που παρέθεσε ο δήμος προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, της προέδρου της αιολικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο εν λόγω έργο.
Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα και δόθηκε ο λόγος στους πολίτες να εκφράσουν τα ερωτήματά τους προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν της πίεσης που ασκήθηκε, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα των πολιτών και να το προωθήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ενώ ο αντιδήμαρχος Κων/νος Κουτσονικολής πήρε την πρωτοβουλία να προσθέσει στο αίτημα που θα σταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση ένα επιπλέον αίτημα με βάση το οποίο θα ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε ελέγχους όσον αφορά τη νομιμότητα των εργασιών του έργου. Επίσης, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα συμμετέχει στην επόμενη κινητοποίηση των πολιτών. Όσον αφορά το αίτημα της συντονιστικής επιτροπής, καταδίκασε το γεγονός της προσβλητικής για το δήμο και τους κατοίκους και ηθικώς μεμπτής παρουσίας της προέδρου της εταιρείας σε μια τόσο επίσημη περίσταση, στην οποία είναι προσκεκλημένα αυστηρά και μόνο φορείς και αρχές του τόπου. Ωστόσο, αναμένεται η τοποθέτηση αυτή να γίνει και δημόσια με επιστολή στον Τύπο. Τέλος, ομόφωνα υποστηρικτική ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παραπάνω αιτήματα.
Εν κατακλείδι, οι πολίτες του Δήμου Μονεμβασίας που ανησυχούν για το μέλλον του τόπου και την προστασία της φύσης, αναμένουν από τη δημοτική αρχή να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
ΠΗΓΗ 
Save Maleas προς Λέμε ΟΧΙ σε Αιολικά και Δίκτυο Υψηλής Τάσης σε Βάτικα και Δήμο Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου