Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα για την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών (ΦΩΤΟ)

Στις 10 Αυγούστου η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών τίμησε την επί 37 έτη σημαντική προσφορά της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών σε σημαντικούς τομείς, του πολιτισμού, των γραμμάτων, της έρευνας και της διατήρησης της κληρονομιάς μας και της ιστορικής μνήμης των Κυθήρων.Στην εκδήλωση, που έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στα Κοντολιάνικα, με την παρουσία του Μητροπολίτη και των προέδρων των Κυθηραϊκών σωματείων, ο πρόεδρος της Αδελφότητος κ. Βρ. Κυπριώτης ανεφέρθη στην ιδέα της τιμητικής εκδήλωσης για την Εταιρεία, καθώς συμπλήρωσε με επιτυχία ένα πολυσχιδές έργο σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα δράσης της.
Για το έργο της εταιρείας από της συστάσεώς της μίλησαν, ο Γ.Γ. της κ. Γαβρ. Νικηφοράκης και ο ταμίας της κ. Γ. Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης αναφερθέντες στο συνολικό της έργο, την ενίσχυση των ανασκαφών, τη σωστική παρέμβαση για διάσωση ναών, κτισμάτων και μνημείων, τις εκδρομές σε περιοχές όπου έδρασε ο Ελληνισμός, καθώς και στην κύρια δραστηριότητά της, που είναι οι εκδόσεις.Μέσα στα 37 χρόνια ζωής της Εταιρείας εκδόθηκαν 27 βιβλία που κάλυπταν όλους τους τομείς της επιστημονικής έρευνας στην τοπική ιστορία, στα αρχεία και στη λογοτεχνική δραστηριότητα, την οικολογία, την παιδική βιβλιοθήκη και άλλους τομείς με αποκορύφωμα το πεντάτομο έργο με τα πρακτικά του Πανιονίου επιστημονικού συνεδρίου.
Ακολούθως ο επί 16ετία πρόεδρος της Εταιρείας, καθηγητής κ. Νικ. Πετρόχειλος ανεφέρθη στο έργο και τη σύμπνοια μεταξύ των μελών της Εταιρείας και στη συνέχεια ο κ. Βρ. Κυπριώτης πλαισιούμενος από το Δ.Σ. της Αδελφότητος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Ν. Πετρόχειλο.
Η εκδήλωση, που παρουσίασε ο Αντ/δρος της Εταιρείας κ. Εμμ. Καλλίγερος, έκλεισε με χαιρετισμούς του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, του προέδρου του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Εμμ. Καλοκαιρινού και του προέδρου του ΚΙΠΑ ομ. Καθηγητή κ. Γ. Κασιμάτη. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Δημ. Σύμβουλος κ. Μ. Αγγελιουδάκης διάβασε χαιρετισμό του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ε. Χαρχαλάκη, ο οποίος βρισκόταν εκτός Κυθήρων.
ΠΗΓΗhttps://www.kythiraika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου