Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"Ένα ευχαριστώ από έναν προϊστάμενο...


Ένα ευχαριστώ από έναν προϊστάμενο...
Μήνυμα του επικεφαλής της των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Βούτρουβη Γυθείου, Επιπυραγού Κωνσταντίνος Γραφάκου . 
Μπορεί ο Σεπτέμβριος να πλησιάζει στη μέση, μπορεί οι ώρες της ημέρας να είναι εμφανώς λιγότερες από αυτές που χαρακτηρίζουν το καλοκαίρι αλλά η επικινδυνότητα στην εξάπλωση δασικής πυρκαγιάς παραμένει υψηλή.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είχαμε έναρξη υπαίθριας αγροτοδασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βούτρουβη Γυθείου το μεσημέρι στης Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου.
Η Υπηρεσία μας με ταχύτατες ενέργειες κινητοποιήθηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκαν μαζί μου στον τόπο της πυρκαγιάς τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα. Ένα από την Π.Υ. Γυθείου, ένα από τον Εθελ. Πυρ. Σταθμό Μυρτιάς και ένα από τον Εθελ. Σταθμό Πετρίνας. Η κατάσβεση ξεκίνησε ενώ κατέφθασαν στο σημείο, έμπειρος Αξιωματικός από την Π.Υ. Σπάρτης και ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα όχημα από την Υπηρεσία μας, ένα από την Π.Υ. Αρεόπολης καθώς επίσης και δέκα πολίτες με τρία βυτιοφόρα αγροτικά μηχανήματα.
Εκτός από τον επιχειρησιακό συντονισμό που είχα, αισθανόμουν την αμέριστη και αποτελεσματική στήριξη του συντονισμού υποστήριξης από τον εξαιρετικό Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας.
Μετά από την προσπάθεια των αυλοφόρων πυροσβεστών, το διαρκές ενδιαφέρον της Διοίκησης της Π.Υ. Σπάρτης, την Επιτελική Υποστήριξη της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την "Πατρική Αμεσότητα" του 199 Ε.Σ.Κ.Ε. η πυρκαγιά οριοθετήθηκε, ελέγχθηκε, και τελικά κατασβέστηκε πλήρως σε χρόνο ρεκόρ!!!
Ως επικεφαλής των δυνάμεων κατάσβεσης αισθάνομαι με χαρά πιεστικό το χρέος να πω ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ" πρώτα και φυσικά στις φυσική μου ηγεσία για την στήριξή τους σε κάθε δευτερόλεπτο της προσπάθειας αλλά βεβαίως και οπωσδήποτε να εκφράσω την ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ μου στους τοπικούς συμμετέχοντες συναδέλφους μου, τους εθελοντές πυροσβέστες και τους πολίτες που με απόλυτο επαγγελματισμό και προσοχή για την ατομική τους ασφάλεια έφεραν αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα!
Το "καλοκουρδισμένο" ρολόι Πυροσβεστικό Σώμα έδειξε ώρα ακριβώς!


Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου