Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων στο δεύτερο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη»

Συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων  με το τμήμα παραδοσιακών χορών,στο δεύτερο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη»,
Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» πραγματοποιήθηκε  στη Σπάρτη στο κτήμα "Νερόμυλος" το Σάββατο  15 Σεπτεμβρίου 2018 με μεγάλη επιτυχία.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» ξεκίνησε με επιτυχία τον Σεπτέμβριο του 2017.
Φέτος, ο αγιασμός τελέστηκε το Σάββατο 15/9 ώρα 19:15,από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη και εκπροσώπων Αρχών και φορέων και στη συνέχεια θα ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη για το κοινό.
Στο Φεστιβάλ παράλληλα θα λειτούργησαν εκθέσεις, βιβλίου, αγιογραφίας, γλυπτικής, προϊόντων, υφαντικής,εκδηλώσεις για την ιστορία, την παράδοση και την λαογραφία καθώς και παραστάσεις, συναυλίες και αντάμωμα χορευτών.
Η Είσοδος ήταν ελεύθερη.
Στο Φεστιβάλ "Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη 2018" βραβεύτηκε για την προσφορά της στον πολιτισμό και η δική μας Νεκταρία Καραντζή ,από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο ,ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά της στο παραδοσιακό τραγούδι και στην εκκλησιαστική ψαλμωδία!
Δεσποινα Βαγγελόγλου










Μια θαλασσινή αύρα έφερε στο Φεστιβάλ "Σπάρτη Ευρωπαική Πόλη 2018" το τμήμα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων !! Αναμνηστική φωτογραφία κτήμα "Νερόμυλος"



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου