Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Σεμινάριο στους Πυροσβέστες του Π.Κ.Κυθήρων από τον Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου.(ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια του 14ου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων <<Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη.Καταστροφές,Φύση,Άνθρωπος.Από τη διαχείριση στην πρόληψη>> που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου στα Κύθηρα,το απόγευμα της Πέμπτης 11/10 πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο από τον Δρ. κύριο Μιλτιάδη Αθανασίου  στους Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου είναι διδάκτορας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, έχει M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και είναι Περιβαλλοντολόγος. Έχει 20ετή εμπειρία στην εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών (Α.Μ. μελετητή 14579) και έχει εκπονήσει μελέτες διαχείρισης δασικών πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το WWF Ελλάς και ιδιωτικές εταιρείες. Η διδακτορική του διατριβή, με τίτλο "Συμβολή στην επιλογή της καλύτερης μεθόδου πρόβλεψης της συμπεριφοράς δασικών πυρκαγιών για την Ελλάδα", χρηματοδοτήθηκε σε ένα μέρος της, από τη Διεθνή Ένωση για τις Δασικές Πυρκαγιές (International Association of Wildland Fire) διαμέσου της υποτροφίας για υποψήφιους διδάκτορες (Doctoral Student Scholarship Award) για το έτος 2014. Έχει 18 έτη εμπειρίας στην καταστολή δασικών πυρκαγιών και 5 έτη εμπειρίας στην αεροπυρόσβεση ως μέλος πληρώματος πυροσβεστικού ελικοπτέρου (2011 έως και 2015), συγκεκριμένα ως ιπτάμενος Σύνδεσμος του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικό ελικόπτερο Sikorsky S-64 (Type I). O Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου ήταν o επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών "Προμηθέας" (Α.Μ.: 32), σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, από το 2000 έως και το Σεπτέμβριο του 2003, υπηρέτησε τα έτη 2006 και 2007 ως εθελοντής πυροσβέστης (Α.Μ. 01Ε114), στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και από το 2008 έως και σήμερα είναι Ειδικευμένος Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας (Α.Μ.: 41). Έχει διδάξει τα μαθήματα “Δασικές πυρκαγιές και Σχέδια δράσης” και “Ανάλυση  και Διαχείριση ανθρωπογενών - φυσικών κινδύνων και καταστροφών”, στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” και "Γεωλογία & Γεωπεριβάλλον – Ειδίκευση Γεωγραφία & Περιβάλλον", του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Έχει, επίσης, διδάξει στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για τα ακαδημαϊκά έτη 2016-2017 και 2017-2018 τα μαθήματα “Τοπογραφία – Γεωπληροφορική στις Πυροσβεστικές Επιχειρήσεις” και “Γεωπληροφορική GIS”, ως ωρομίσθιος τακτικός καθηγητής. Διδάσκει σε εθελοντές και επαγγελματίες πυροσβέστες, σε στελέχη υπηρεσιών και πολίτες – κατόπιν σχετικών προσκλήσεων – τα αντικείμενα της συμπεριφοράς και της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, με στόχο την μείωση της διακινδύνευσης κατά τη δασοπυρόσβεση, την υποστήριξη της αποτελεσματικής καταστολής, την προστασία του γενικού πληθυσμού από τις δασικές πυρκαγιές και τη βελτίωση της διαχείρισής τους. Έχει μεγάλη εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, κατέχοντας επίσης Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης (Κωδικός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ: ΕΒ 33862)

Επιστημονική Ημερίδα: «Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Αειφορίας και της Πολιτικής Προστασίας: Προκλήσεις και Κοινές Προοπτικές», 13/10/2018

Το ΕΚεΠΕΚ, σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Αειφορίας και της Πολιτικής Προστασίας: Προκλήσεις και Κοινές Προοπτικές».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10.00 πμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Filoxenia Apartments, στην Αγία Πελαγία Κυθήρων και είναι ανοιχτή στο κοινό.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας διαρθρώνεται σε δύο συνεδρίες με τίτλους: «Συνεργασία, Συναίνεση, Συντονισμός: μια Ευρωπαϊκή ματιά στην αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων», και «Πολιτική Προστασία και Αειφορία στον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο: Περιβαλλοντικές, Οικονομικές και Κοινωνικές Διαστάσεις».
Οι ομιλητές της Ημερίδας προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, φορείς πολιτικής προστασίας, διεθνείς και δημόσιους οργανισμούς και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή μέσω αποστολής των στοιχείων τους στοekepek@panteion.gr.










































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου