Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Aνεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων στη θέση "Κουμάρος"


Σήμερα, Κυριακή 25-11-2018, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Κομηνός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων, μετέβησαν στη θέση "Κουμάρος" όπου διαπίστωσαν την ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται ρητά.
Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε παλαιότερα κάδος ογκωδών του Δήμου, ο οποίος όμως απομακρύνθηκε και τοποθετήθηκε σε άλλο σημείο, ενώ υπάρχουν 2 ενημερωτικές πινακίδες που προειδοποιούν ότι η απόρριψη σκουπιδιών απαγορεύεται.

Δυστυχώς, ορισμένοι μάλλον δεν νοιάζονται για τον τόπο μας και έχουν μετατρέψει τον χώρο αυτό σε αποθετήριο μπαζών από οικοδομές, στρωμάτων, παλιών επίπλων και κάθε είδους ογκωδών αντικειμένων, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να πετιούνται μόνο στους κάδους ογκωδών που είναι διάσπαρτοι σε όλο το νησί και όχι όπου θέλει ο καθένας.
Υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Ο Δήμος άμεσα θα απομακρύνει όλα τα σκουπίδια από το χώρο (όπως έχει κάνει ξανά στο παρελθόν) και καλεί όσους τον χρησιμοποιούν ως ΧΑΔΑ να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία καθώς οι ποινές και τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι ιδιαιτέρως υψηλά.
Η καθαριότητα είναι θέμα παιδείας και υπόθεση όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου