Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Υποχρεωτική Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων


Σύμφωνα με τη νομοθεσία Ν.4036/2012 (Α' 8), από 26 Νοεμβρίου 2015 η αγορά φυτοφαρμάκων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργι-κών φαρμάκων.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγρότες χωρίς πιστοποιητικό δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φυ-τοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους, ή θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με την επίβλεψη άλλου πιστοποιημένου ατόμου.
Για το λόγο αυτό όλοι οι αγρότες, παραγωγοί και ραντιστές που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα πρέ-πει απαραίτητα να αποκτήσουν το παραπάνω πιστοποιητικό, συμμετέχοντας στην διαδικασία των ειδικών εξετάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων σε συνεργασία με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης INTERactive EDucation (Φοίβος Κασαπίδης) που έχει πιστοποιηθεί από το Υ-πουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις από-κτησης του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων οργανώνουν εξετάσεις για κάθε ενδιαφερόμενο που θα γίνουν στο νησί μας και θα σας απαλλάξουν από το ταξίδι.
Το συνολικό κόστος είναι:
Αξία παραβόλου (για Υπουργείο) 25 €
Εξέταστρα εκπαιδευτικού κέντρου και εκπαιδευτικό υλικό 25 €
Λοιπά έξοδα 10 €
Σύνολο 60 €
Η INTERACTIVE EDUCATION θα αναλάβει την διεξαγωγή των εξετάσεων, την πληρωμή των παραβόλων μέσω ίντερνετ και την έκδοση και αποστολή των πιστοποιητικών.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας σήμερα στο γραφείο του Συνεταιρισμού μας και στο τηλέφωνο 2736033476 ή στο e-mail agrosynpotamou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου