Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.Τ’ ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχτηκε η Βουλή

Τ’ ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχτηκε η Βουλή 

Δεκάδες μικρούς ασυνόδευτους πρόσφυγες, παιδιά από εμπόλεμες περιοχές που έχουν βρεθεί χωρίς οικογένεια στη χώρα μας, φιλοξένησε σε ειδική εκδήλωση το εντευκτήριο της Βουλής.Τα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, καθώς και πολλοί βουλευτές, ανάμεσά τους η Ελένη Σταματάκη, Αννέτα Καββαδία, Χαρά Καφαντάρη, Ελένη Αυλωνίτου, Γεωργία Γεννιά, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Ρίζος, Νίκος Τόσκας, Νίκος Παρασκευόπουλος, Μουζάλας, κά. ενώ στην εκδήλωση παρέστη και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, τους διαβεβαίωσαν για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων μέχρι να ενωθούν με τις οικογένειές τους και να εγκατασταθούν όπου επιθυμούν.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απένειμε στη σύζυγο του εκλιπόντος υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, Ιγνατία Τικέλλη, και στα δύο ανήλικα τέκνα του, τα τέσσερα αργυρά μετάλλια «Ήρωες Επανάστασης», τιμώντας έτσι «το μεγαλείο της παρουσίας και της δράσης του στα νερά του Αιγαίου, σώζοντας δεκάδες προσφυγόπουλα από τη θάλασσα».
«Ίσως κάποιοι από τους νέους και τις νέες που σήμερα βρίσκονται εδώ να σώθηκαν από τα ίδια του τα χέρια, μέσα στα νερά του Αιγαίου. Υπήρξε ένα φωτεινό σημάδι για τη χώρα, για την Ευρώπη, για τον κόσμο ολόκληρο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου