Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Αντικύθηρα: Όταν υπάρχει θέληση...


Αντικύθηρα: Όταν υπάρχει θέληση...
Η ομιλία του προέδρου μας την Κυριακή 13/1/2019 , παρουσία του Σεβασμιοτάτου επισκόπου Κυθήρων και Αντικυθήρων, πολυτέκνων οικογενειών, φίλων και συνεργατών.
Χρόνια πολλά καλή και Ευλογημένη χρονιά!!
Σεβασμιότατε αγαπητοί μας φίλοι, πολύτεκνες οικογένειες που έχετε δηλώσει ενδιαφέρον να μεταβείτε για μόνιμη εγκατάσταση στα Αντικύθηρα με όλες τις προϋποθέσεις να έχετε πάντα εργασία εκεί και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας, αλλά και τις άλλες πολύτεκνες οικογένειες που μας έχουν δείξει ενδιαφέρον και ήρθαν σήμερα να ενημερωθούν.
Σας καλωσορίζω και να αρχίσω πρώτα απ’ ‘όλα να σας προσφέρω ένα δώρο απο ανώνυμο χορηγό μας για τις τέσσερις οικογένειες που θα μεταβούν στα Αντικύθηρα, είναι δωροεπιταγές απο γνωστό σούπερ μάρκετ ώστε να κάνετε τα ψώνια σας για ένα ολόκληρο μήνα!!! Δεν είναι σπουδαίο, ο χρόνος έχει δώδεκα μήνες και τα παιδιά έχουν ανάγκες όλο τον χρόνο, μα είναι αξιέπαινη χειρονομία δωρητή μας που γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σήμερα στο να μεγαλώνετε αξιοπρεπώς τα παιδιά σας και να μην στερούνται βασικά πράγματα. Δεν είστε εύπορες πολύτεκνες οικογένειες, δυστυχώς στον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας «Θεόφιλος», δεν έχουμε εύπορες πολύτεκνες οικογένειες που να βοηθούν οικονομικά, υλικά, έστω και με εθελοντική εργασία, έχουμε μόνο πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης. Οι γονείς άνεργοι ή δουλεύουν ο ένας με σύμβαση 6μηνη ή 8μηνη στο δημόσιο ή κάνουν περιστασιακά μεροκάματα και με την βοήθεια του «Θεόφιλος» , υλική ή οικονομική καταφέρνουν να καλύπτουν το ενοίκιο, το ρεύμα, τα τρόφιμα και τα ενδύματα, υποδήματα των παιδιών τους.
Έτσι επιλέξαμε εσάς τις τέσσερις οικογένειες ως καταλληλότερες σε πρώτη φάση ώστε να είστε οι πρώτοι κάτοικοι μετανάστες απο την Αθήνα στο πανέμορφο νησί των Αντικυθήρων, το οποίο με την βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων, το ανύσταχτο ενδιαφέρον για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κ. Σεραφείμ αλλά και την βοήθεια που ελπίζουμε να έχετε από τους τοπικούς φορείς εκεί και την πολιτεία, να έχετε μια ευχάριστη διαμονή που να σας προσφέρει τα βασικά όπως σπίτι, εργασία και εκπαίδευση των παιδιών σας.
Παρακαλώ λοιπόν τους νομικούς συμβούλους μας, πρώτα απ’ όλα να δουν αν προχωρούν τα έργα απο πλευράς Πολιτείας , με την Πολεοδομία τον Δήμο κ.λ.π ώστε το όνειρο και η επιθυμία του Σεβασμιοτάτου Κ. Σεραφείμ αλλά και δικό μας για την σύντομη εγκατάσταση των πολυτέκνων οικογενειών, να γίνει πραγματικότητα.
Ο Σεβασμιότατος πραγματικά μας εξέπληξε με την ταχύτητα που ενήργησε, βρήκε τις πρώτες χορηγίες!!! Σίγουρα χρειάζονται πολύ περισσότερα να γίνουν άμεσα, όπως ένα οικονομικό βοήθημα απο τώρα γι’ αυτές τις τέσσερις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαφορετικά η κάθε μια.
Το βάρος το σηκώνει ο « Θεόφιλος» όλα αυτά τα χρόνια της ανεργίας και της κρίσης, έχουμε να φροντίσουμε για 248 οικογένειες ,δηλαδή 1500 παιδάκια, καταλαβαίνει τι χρειαζόμαστε για να τους καλύψουμε ενοίκιο, ΔΕΚΟ, ασθένειες, τρόφιμα, επισκευές σπιτιών, οδοιπορικά, Πολλές οικογένειες μας δεν έχουν ούτε τα εισιτήρια να έρθουν να πάρουν λίγα τρόφιμα άλλοι δεν έχουν βενζίνη , σε άλλους χαλούν τα αυτοκίνητα και δεν έχουν χρήματα για επιδιόρθωση ,άλλοι οφείλουν ενοίκια. Όσοι μπορούν λοιπόν ας βοηθήσουν.
Πραγματικά είναι θαύμα το πως αντέχουμε και εμείς αλλά και οι πολύτεκνοί μας με μια πολιτεία που στέκεται απέναντί μας ως κακή μητριά .Μας ζητά ΕΜΦΙΑ και φόρους γιατί κάνουμε φιλανθρωπικό έργο. Θεωρεί τα παιδιά τεκμήριο και ζητά φόρο απο τους πολύτεκνους ,παρέχει κάτι ψυχούλα επιδόματα τα οποία τους τα παίρνουν πίσω με τους φόρους. Ας δείξουν λοιπόν τώρα το ενδιαφέρον τους οι πολιτικοί μας που σε λίγο θα ζητούν την ψήφο μας!! Να το μεγάλο στοίχημα!!! Να η μεγάλη πρόκληση!!!Να κάνουν πράξη όλα τα έργα υποδομής, πριν τις εκλογές, ώστε οι πολύτεκνοι μας στα Αντικύθηρα να έχουν εκτός απο το σπίτι και νερό για να καλλιεργούν ( πόσιμο υπάρχει) , ποσότητες νερού για καλλιέργειες; Για κτηνοτροφία; Δεν υπάρχει πρέπει να γίνει αφαλάτωση. Ρεύμα;;
Αυτή την στίγματα Αντικύθηρα έχουν ρεύμα με πετρελαιογεννήτριες, πράγμα που επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν είναι δωρεάν, θα μπορούσε να γίνει με ηλιακή ενέργεια .
Μετά είναι το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών . Το Δημοτικό σχολείο άνοιξε με τρία παιδάκια φέτος από την πρώτη οικογένεια που ήδη εγκαταστάθηκε ,σε ενοικιασμένο σπίτι προς το παρών, Γυμνάσιο, Λύκειο για τα μεγάλα παιδιά ;; Αγγλικά ;; Την λύση εύκολα και άμεσα την δίνει η τηλεκπαίδευση.
Ένα άλλο ευχάριστο που θέλω να καταθέσω στην Αγάπη σας είναι το μεγάλο καλό που έκανε η έως τώρα δημοσιότητα που έδωσαν οι αγαπητοί μας δημοσιογράφοι. Με τις πολλές αναφορές στο θέμα της εγκατάστασης πολυτέκνων οικογενειών μας στα Αντικύθηρα και την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα λόγω του ενθουσιασμού και της χαράς που πήραν πρώτα εκείνοι και μετέδωσαν κατόπιν με πολύ όμορφο τρόπο μας έφεραν στον «Θεόφιλο» πολλές αιτήσεις ενδιαφερομένων να εγκατασταθούν στα Αντικύθηρα, πολυτέκνων οικογενειών απο την Κρήτη, την Γερμανία, την Ολλανδία ,την Ήπειρο και την Βόρειο Ελλάδα που η κάθε μια για ξεχωριστούς λόγους θέλει να έρθει στα Αντικύθηρα. Εμείς συγκεντρώνουμε τις αιτήσεις τους και στην επόμενη φάση που θα γίνουν ελπίζουμε με την βοήθεια του Θεού και άλλα σπίτια να τους καλέσουμε να έρθουν.
Μέχρι λοιπόν να ολοκληρωθεί το έργο της εγκατάστασης των πρώτων οικογενειών εμείς ως «Θεόφιλος» αλλά και οι πολύτεκνοι μας δεν θα ξαναμιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα δημόσια , θα μιλήσουμε όταν ολοκληρωθεί και εγκατασταθούν οι οικογένειες εκεί. Προς το παρόν ξεκινάμε σεμινάρια μελισσοκομίας, με έξοδα που θα καλύψει οικονομικά ο « Θεόφιλος» και όσοι φίλοι μας θέλουν για τις τρείς οικογένειες ώστε μόλις εγκατασταθούν να έχουν άμεσα ένα εισόδημα απο το εξαιρετικό μέλι Αντικυθήρων που θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο, αλλά, και σεμινάρια ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για άλλα επαγγέλματα ώστε να παράγουν βιολογικά προϊόντα και να έχουν ως πρώτο πελάτη τους το οργανισμό Κοινωνικής φροντίδας « Θεόφιλος » που θα τα αγοράζει πληρώνοντας ΦΠΑ !!!!( Χάρη στους πολιτικούς μας) αυτό να κάνουν οι τάχα κοπτώμενοι για την ερήμωση των Αντικύθηρων . ΄Όσοι αγοράζουν προϊόντα απο τα Αντικύθηρα ένας τόπος με 20 κατοίκους να πάρει ξανά ζωή , και θα προσφέρει σε άλλες οικογένειες που έχουν ανάγκη εδώ στην Αθήνα. Έτσι κι αλλιώς εμείς αγοράζουμε τρόφιμα για να προσφέρουμε ( οι χορηγίες που φτάνουν στον Θεόφιλος δεν φτάνουν να καλύπτουμε τις ανάγκες μας) γιατί να μην τα αγοράζουν απο τους πολύτεκνούς μας στα Αντικύθηρα; Όπως κρέας ,ψάρια, λαχανικά για τα παιδάκια μας εδώ που στερούνται τέτοια βιολογικά προϊόντα.
Πολλές ευχαριστίες και στο εστιατόριο «Πιπινιος» στην Σταμάτα Αττικής που προσέφερε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις τέσσερις αυτές οικογένειες μας, στους χορηγούς που ανέλαβαν ή θα αναλάβουν τα έξοδα για να γίνει πράξη η εγκατάσταση των οικογενειών στα σπίτια τους, και βέβαια στους δημοσιογράφους που με ενθουσιασμό σεβασμό και πραγματικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν το θέμα.
Να έχετε όλοι μια καλή χρονιά και κάθε Ευλογία .
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ και να παρακαλέσουμε τον Σεβασμιότατο που οι Ευχές του είναι Θεοπειθείς να ευχηθεί.
Οι σκέψεις και τα λόγια μας να γίνουν έργα γρήγορα απο αυτούς που μπορούν να τα υλοποιήσουν και να δούμε άμεσα πολύτεκνες οικογένειες στα Αντικύθηρα που θα γεμίσουν χαρά και χαμόγελα σε όλους μας και το κυριότερο « ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου