Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου: Δενδροφυτεύοντας τα Κύθηρα όλοι μαζί

Δελτίο Τύπου: Δενδροφυτεύοντας τα Κύθηρα όλοι μαζί
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για τη μεγάλη επιτυχία της προχθεσινής εθελοντικής σημειακής αναδάσωσης που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο των Πιτσινιάνικων με την συμμετοχή 40 και πλέον ατόμων.
Όλοι δούλεψαν με πολύ μεράκι αγάπη και τελικά μεγάλη αποτελεσματικότητα φυτεύοντας συνολικά 500 φυτά – πικροδάφνες, κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουκουναριές – σε μία Κυθηραϊκή γωνία που είχε κατακαεί το καλοκαίρι του 2017. Η εξόρμηση αυτή είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του μεγάλου εγχειρήματος/ προγράμματος «Το ταξίδι για την αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε» που υλοποιεί στα Κύθηρα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) από τον Δεκέμβριο του 2017 με την στενή συνεργασία του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων.

Την δράση όμως αυτή χαρακτήριζε κάτι το ιδιαίτερο όπως άλλωστε και όλο το πρόγραμμα. Ήμασταν όλοι εκεί! Όπως λέμε «κανείς δεν περισσεύει». Ολόκληρες οικογένειες, οι ενήλικες περιπατητές (η πολυμελής ομάδα του Pyrgos House and Kythera Hiking), ο ιερέας του Λιβαδειού, η Γυμνασιάρχης, ξένοι φίλοι των Κυθήρων με μόνιμη παραμονή στο νησί. Βέβαια την παράσταση έκλεψαν τα καμιά δεκαπενταριά παιδιά όλων των ηλικιών που έκαναν όλες τις δουλειές με μεγάλη σοβαρότητα περηφάνια και συνέπεια. Τα χαμόγελα περίσσευαν και όλοι δεσμεύτηκαν ότι είναι έτοιμοι για την επόμενη εξόρμηση δενδροφύτευσης τον Μάρτιο, πριν ακριβώς κλείσει η φυτευτική περίοδος.
Οι σημειακές δενδροφυτεύσεις, με επιστημονική επίβλεψη από ειδικούς δασολόγους και γεωπόνους, συνεχίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις με τα κατάλληλα είδη φυτών για τα Κύθηρα, και με στόχο να φτάσουν συνολικά τα 4.000 φυτά. Αυτό όμως που έκανε ξεχωριστή την χτεσινή δενδροφύτευση ήταν η μεγάλη και αυθόρμητη εθελοντική συμμετοχή πολλών Κυθηρίων από διαφορετικές προελεύσεις.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Προστασία της Φύσης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης)






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου