Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Το Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 1-2 Απριλίου 2019, από το World Human Forum.


Το Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 1-2 Απριλίου 2019, από το World Human Forum.
Την Ημέρα Εργασιών του Φόρουμ, Τρίτη 2 Απριλίου, και ώρες 14:30-16:00 η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund οργανώνει συνεδρία με θέμα:
«Ανθεκτικότητα και αειφορία σε μικρές νησιωτικές κοινότητες»

Στην συνεδρία θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα και καινοτόμα προγράμματα από Σύρο, Πάρο, Λέσβο, Τήνο και Μύκονο, καθώς και το πρόγραμμα των Κυθήρων που υλοποίει η ΕΕΠΦ μαζί με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο Hub Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα.
Την προηγούμενη μέρα 1η Απριλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση στο ιστορικό Θέατρο «Ολύμπια». Προσκεκλημένοι είναι ομιλητές διεθνούς φήμης, όπως o Muhammad Yunus, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, και ο Hans Joachim Schellnhuber, ιδρυτής του Potsdam Institute for Climate Impact Research.
Το Convergences Forum έχει έδρα την Γαλλία, και εδώ και 10 χρόνια αποτελεί βασική πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και εύρεσης λύσεων πάνω στα σημαντικότερα θέματα του πλανήτη. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Φέτος, το πρώτο Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, που γίνεται στην Ελλάδα, εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών αρ.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές της χώρας μας, αλλά και να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις». Απώτερος στόχος: Μηδέν Αποκλεισμός, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε: https://convergences.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου