Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ;


Με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ;
Είναι κοινό μυστικό η εμπάθεια και το ανύπαρκτο μεγαλείο της ψυχής του. Για αυτό, καμία εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι ο νικητής φέρεται αισχρά, αλαζονικά και τιμωρητικά, ήταν αναμενόμενο. Για κάτι το διαφορετικό απαιτείται ευγένεια, καλλιέργεια πνεύματος, ψυχής, αυτογνωσία, λογική, να μην είσαι αχάριστος και προφανώς αυτά εκλείπουν.
Εντύπωση όμως και μάλιστα αλγεινή, δημιουργεί η συμπεριφορά των προθύμων, οι οποίοι έσπευσαν να βάλουν την υπογραφή τους. Χωρίς ίχνος ντροπής αδιαφορώντας για το ότι, στην προηγούμενη πενταετία οι περισσότεροι απ´ αυτούς δεν μίλησαν καθόλου ή μίλησαν ελάχιστα, πιστεύουν τάχα, ότι έχουν το δικαίωμα να χειροκροτούν και να καταδικάζουν επειδή το ´πε ο αρχηγός. Οι περισσότεροι απ´αυτούς μάλιστα καταψηφίστηκαν εκκωφαντικά στις πρόσφατες εκλογές, μόνο τρεις διασώθηκαν, κι όμως σήμερα όλοι μαζί σηκώνουν το δάκτυλο επιδεικτικά. Από πού άντλουν άραγε αυτή την ηθική νομιμοποίηση; Αλλά και όσοι μπορούν να ισχυριστούν ότι διαθέτουν μία σχετική νομιμοποίηση, μήπως όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί διασφαλίζοντας την ομαλότητα και το ήπιο πολιτικό κλίμα. Ωραία κέρδισαν τις εκλογές τώρα τι θέλουν να εκδικηθούν και να τιμωρήσουν; Να ασκήσουν τρομοκρατία γιατί; Ποιόν άλλον οφελούν εκτός από τον ψυχισμό τους; Μας είπαν ότι νίκησε η δημοκρατία, αλήθεια η δημοκρατία που επικαλούνται εκδικείται; Αλήθεια γιατί δεν έπαιρναν αυτή την απόφαση πριν τις εκλογές για να το κρίνει το εκλογικό σώμα και το κάνουν τώρα με περισσή αλαζονεία ;

Αυτές οι νοοτροπίες είναι απολύτως καταδικαστέες, διχαστικές πολύ επικίνδυνες και δυστυχώς αποκαλύπτουν τις προοπτικές που υπάρχουν.
Προσωπικά, δεν έχω καμία πρόθεση να υποστηρίξω κάποιους ούτε υπάρχει άλλωστε ανάγκη γι αυτό. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τα εσωτερικά τους και θα πάρει θέση και μάλιστα δημόσια. Δεν δέχομαι όμως την υποκρισία και όλο αυτό το μετεκλογικό σκηνικό είναι γεμάτο από υποκρισία και μόνο διχασμό προσφέρει.
Προτείνω λοιπόν σ´ όλους εσάς τους πρόθυμους την επόμενη φορά πριν βάλετε την υπογραφή σας να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να αναρωτηθείτε, αν έχετε το ηθικό έρεισμα να σηκώσετε το δάκτυλο. Κι αν νομίζετε ότι το έχετε, τουλάχιστον σταματήστε να αλληλοκατηγορείστε στα καφενεία γιατί το μόνο που αποδεικνύετε είναι το πόσο <<μικροί>> είστε .

Γιώργος Μεγαλοκονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου