Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Τα 12 έφτασαν σε αριθμό τα περιστατικά δασικών πυρκαγιών για τα οποία ζητήθηκε η ενεργοποίηση του προγνωστικού συστήματος IRIS



Τα 12 έφτασαν σε αριθμό (όπως φαίνεται στην εικόνα), τα περιστατικά δασικών πυρκαγιών για τα οποία ζητήθηκε η ενεργοποίηση του προγνωστικού συστήματος IRIS από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
Ειδικότερα, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 ζητήθηκε από το ΕΣΚΕ η ενεργοποίηση του IRIS για 3 πυρκαγιές, σε Ασπρόπυργο (Αττική), Μεσόκαμπο (Σάμο) και Κύθηρα, στις 13:52, 17:48 και 22:05 τοπική ώρα, αντίστοιχα. Εντός 1 ώρας από την ενεργοποίηση (14:54, 18:44, 23:06 για κάθε πυρκαγιά, αντίστοιχα), προωθήθηκαν αυτόματα στο ΕΣΚΕ τα δεδομένα των 24ωρων προγνώσεων του IRIS.
Η ενεργοποίηση του IRIS πραγματοποιείται μέσα από ειδική εφαρμογή που ανέπτυξε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και το meteo.gr, στην οποία έχουν αποκλειστική πρόσβαση (προστατευόμενη με κωδικό ασφαλείας) οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος στο ΕΣΚΕ. Μέσα από την εφαρμογή αυτή, δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής της θέσης και ώρας έναρξης μιας πυρκαγιάς, με την πληροφορία αυτή να αποστέλλεται άμεσα στην υπολογιστική υποδομή του ΕΑΑ, ενεργοποιώντας την πλήρως αυτόματη εκτέλεση του IRIS, και την αποστολή των δεδομένων της πρόγνωσης στο ΕΣΚΕ.
Στον επόμενο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα βίντεο με τα αποτελέσματα του IRIS για τις πυρκαγιές σε Ασπρόπυρο (Αττική) και Μεσόκαμπο (Σάμο).
http://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1100
#IRIS #WeatherReady

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου