Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ελαφόνησο-


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (19:00): Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα «αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και η εύρυθμη λειτουργία του νησιού». Πάντως, όπως δήλωσε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τρομοκρατημένοι από τη φωτιά και τα όσα έζησαν, πολλοί τουρίστες αποφάσισαν να φύγουν από την περιοχή. Είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς. Δυστυχώς, λόγω της αποχώρησης των επισκεπτών, ενδέχεται να πληγεί οικονομικά η Ελαφόνησος».
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (17:30): Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/8) στην Ελαφόνησο και, πλέον, η κατάσταση παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της (βάσει των τωρινών δεδομένων), ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και γι' αυτό  παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες ώρες.
ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (16:14): Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/8) στην Ελαφόνησο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη χωματερή του νησιού και παρ' όλο που λίγο νωρίτερα έμοιαζε να τίθεται υπό έλεγχο, στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε λόγω της αυξημένης έντασης του αέρα. Ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους.
Αυτή την ώρα (4:00 μμ), η φωτιά καίει σε κοντινή απόσταση από την περιοχή «Νησιά της Παναγίας» και επιδίωξη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι μην ξεφύγει και κατευθυνθεί σε κατοικημένη περιοχή. Νωρίτερα, εκκενώθηκε το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου, καθώς η πύρινη λαίλαπα κατευθυνόταν προς το σημείο, καθώς και ένα ξενοδοχείο της περιοχής.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν: 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ. Επίσης, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα αναχώρησαν με ελικόπτερο Super Puma από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στο νησί βρίσκεται και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο»: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Οι ισχυροί άνεμοι θέτουν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές. Χρειαζόμαστε επιεγόντως αεροπλάνα. Αυτά που ήρθαν έκαναν κάποιες ρίψεις νερού κι έφυγαν».
/www.lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου