Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο Δήμαρχος Κυθήρων, ευρισκόμενος στην Αθήνα για προγραμματισμένες επαφές με μέλη της νέας Κυβέρνησης καθώς και της Περιφερειακής Διοίκησης, είχε την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 τις εξής συναντήσεις:
1. Με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και συγκεκριμένα με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου και το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο αγόνων γραμμών που διέπει σήμερα τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των Κυθήρων και Αντικυθήρων, με τον Υπουργό να δεσμεύεται ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των συνδέσεων με τα νησιά. Επίσης τέθηκε το θέμα της νομιμοποίησης των λιμένων και της εξομοίωσης των χερσαίων ζωνών που από πλευράς Δήμου ολοκληρώνεται στο επόμενο δίμηνο. Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης ζήτησε αύξηση της λιμενικής αστυνόμευσης της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής Κυθήρων και Αντικυθήρων, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.
2. Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου μας για τη χρηματοδότηση των μελετών του Δημοτικού Σφαγείου που δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα. Επίσης έγινε ενημέρωση στον Υφυπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER στους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων και ο κ. Χαρχαλάκης ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος σε όλη την περιοχή παρέμβασης (8 νησιωτικοί Δήμοι της Αττικής), κάλεσε τον κ. Υφυπουργό να κηρύξει την επίσημη έναρξη της συνάντησης εργασίας 30 Ομάδων Τοπικής Δράσης από όλη την Ελλάδα που θα γίνει στην Αίγινα στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων, με θέμα "Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές", που στόχο έχει την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού.
3. Με τους Βουλευτές της Ά Πειραιά και Νήσων κα. Νόνη Δούνια και κ. Γιάννη Μέλα, που τους ενημέρωσε διεξοδικά για τα αιτήματα των νησιωτικών Δήμων ενόψει της αναθεώρησης προβληματικών διατάξεων του Ν.4555/2018 (Κλεισθένης). Κατά τη συνάντηση, που έγινε στη Βουλή, είχε σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα που τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.
4. Με την εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Νήσων Αττικής κα. Βάση Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στην οποία παρείχε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα εν εξελίξει έργα της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο Κυθήρων και για άλλα ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου