Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Καθαρισμός της Μαρίνας της Μονεμβασίας από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου με την ομάδα We Dive We Clean

Καθαρισμός της Μαρίνας της Μονεμβασίας από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου με την ομάδα We Dive We Clean
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις καθαρισμού σε όλο τον κόσμο και σε όλη την Ελλάδα. Η εθελοντική ομάδα Monemvasia Myrtoo Sea Protection οργανώνει πάλι τον καθαρισμό του βυθού της Μαρίνας της Μονεμβασίας, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την ομάδα We Dive We Clean. We Dive We Clean είναι μια ομάδα εθελοντών δυτών που έχουν ως στόχο να καθαρίσουν τη θάλασσα από τα απόβλητα και τα πλαστικά. Εργάζονται στην Ελλάδα για 6 χρόνια και έχουν οργανώσει περισσότερες από 160 δράσεις.
Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στους δύτες της Monemvasia Myrtoo Sea Protection να επωφεληθούν από την εμπειρία τους και να μάθουν νέες τεχνικές συλλογής και ανελκύσεις αποβλήτων από τον βυθό της Μαρίνας.
Δύο καθαρισμοί αυτού του λιμανιού έχουν ήδη οργανωθεί από την ομάδα Monemvasia Myrtoo Sea Protection, η οποία βοήθησε να πεταχτούν πολλά κιλά σκουπίδια. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά απόβλητα στο νερό και η δράση αυτή, ελπίζουμε, θα καθαρίσει πλήρως τη Μαρίνα.
Η ενέργεια αυτή θα οργανωθεί ως εξής:
1) Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, οι ομάδες δυτών θα δουλέψουν στο βυθό του νερού και θα συλλέγουν τα σκουπίδια σε ορισμένα σημεία του λιμανιού. Για αυτές τις δύο ημέρες, θα χρειαστούμε 5 έως 6 άτομα έξω απο το νερό για να δώσουνε εξοπλισμό στους δύτες. Εάν κάπιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, παρακαλώ να μας ειδοποιήσετε !
2) 23 Σεπτεμβρίου: οι υπάλληλοι του δήμου θα τραβήξουν έξω από το νερό τα σκουπίδια και θα τα βάλουν σε φορτηγά για να φύγουν για ανακύκλωση. Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να δουν τα αποτελέσματα αυτού του καθαρισμού να έρθουν στην άκρη της Μαρίνας από τις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου