Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΚΥΘΗΡΑ.Με κάθε επισημότητα η κορύφωση των εκδηλώσεων για το «ΟΧΙ»

Με κάθε επισημότητα η κορύφωση των εκδηλώσεων για το «ΟΧΙ» 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στα Κύθηρα ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με την τελετή Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου στη Χώρα, την επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Στάη, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο κύριο Χαρχαλάκη, και τη μαθητική παρέλαση.

Το πρωί της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου στη Χώρα στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου τελέστηκε δοξολογία,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Σεραφείμ του ιερού κλήρου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής,των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών,και των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. 
Εξερχόμενοι της εκκλησίας στη συνέχεια στην πλατεία της Χώρας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιζομένων ηρώων,ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ο πανηγυρικός της ημέρας που εκφώνησε ο Δήμαρχος κύριος Χαρχαλάκης. 
Όπως κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί στην διάρκεια της εκδήλωσης να γίνεται,η βράβευση των αριστούχων μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου του προηγούμενου σχολικού έτους με επαίνους και ενδεικτικό χρηματικό ποσό. 
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας .
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη .
Σήμερα τα Κύθηρα γιόρτασαν και τίμησαν την επέτειο του "ΟΧΙ" , τους αγώνες και θυσίες των Ελλήνων που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας μας. Όταν ένας λαός έχει μνήμη έχει και μέλλον ! Τιμή και Δόξα σε αυτούς και Χρόνια Πολλά σε όλους εσάς.
Θα ακολουθήσει video
ADELIN 107,3 FM






G
M
T
Y
Η λειτουργία ομιλίας περιορίζεται σε 200 χαρακτήρες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου