Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΕΕΠΦ: Δράση καθαρισμού και βοτανικός κήπος ενόψει στα Κύθηρα

Εθελοντική δράση καθαρισμού στον  Μυλοπόταμο, στη  Ρεματιά του Καταράκτη της Νεράιδας, στα Κύθηρα οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) στο πλαίσιο του προγράμματος: «Καθαρίζω, προστατεύω και τα Κύθηρα ομορφαίνω», το οποίο αναπτύσσεται στο νησί με χορηγία του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Σε μήνυμα τους, προς το ecopress  οι συμμετέχοντες στην δραστηριότητα σημειώνουν τις επιδόσεις τους στον καθαρισμό καθώς σε μιάμιση ώρα γεμίσαn 40 γιγαντοσακκούλες με φύλλα και λεπτά κλαδιά και παράλληλα προαναγγέλλουν τη δημιουργία βοτανικού Κήπου στα Κύθηρα.
Το μήνυμα των συμμετεχόντων στη δράση έχει ως εξής: «Ήμασταν όλοι εκεί: δύο Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, Μυλοποτάμου και Χώρας, η Γεν. Γραμ.του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων, η Γυμνασιάρχης, ο συντονιστής της ομάδας των περιπατητών του νησιού, ο Κών/νος, ιδιαίτερα δραστήριος μαθητής της Γ´ Λυκείου, η Αναστασία ( μαθήτρια Νηπιαγωγείου) με τη Μαμά της, ιδιαίτερα αποτελεσματικές, ο Γιάννης ο Μελισσοκόμος, πάντα παρών,4-5 ξένοι μόνιμοι κάτοικοι των Κυθήρων και βέβαια η ΕΕΠΦ με τη Γεν. της Γραμματέα Αλέξια Νικηφοράκη, που συντόνιζε την όλη δράση.
Η ομάδα δούλεψε συντονισμένα και απολύτως οργανωμένα. Αποτέλεσμα: σε μιάμιση ώρα γεμίσαμε 40 γιγαντοσακκούλες με τα φύλλα και λεπτά κλαδιά, που αν έμεναν εκεί θα σάπιζαν και θα οδηγούσαν τους επισκέπτες σε γλιστρήματα και σε δυσάρεστες οσμές.
Τώρα φυλάχτηκαν επιμελώς και τον επόμενο μήνα θα πάνε να βρούνε τη θέση τους, για να παραχθεί ένα πλούσιο και χρήσιμο κομπόστ για το Βοτανικό Κήπο, που ετοιμάζεται, στο πλαίσιο του προγράμματος, Το Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε……και συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου