Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΒΑΤΙΚΑ.Εκδημία του ιερέα π. Παναγιώτη Λιάρου



Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου  ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης και πρώην εφημέριος Ελαφονήσου π. Παναγιώτης Λιάρος. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26/11 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ελαφονήσου.
Ο αοίδιμος π. Παναγιώτης Λιάρος γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1932 στην Ελαφόνησο. Το 1962 παντρεύτηκε την Αναστασία Παρασκευά με την οποία απέκτησαν πέντε παιδιά. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 22 Δεκεμβρίου του 1968 στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη και πρεσβύτερος λίγες μέρες αργότερα στην ίδια εκκλησία. Από το 1972 ως τη συνταξιοδότησή του διακόνησε στην ενορία Ελαφονήσου.
Στις 13 Ιουνίου 1982, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης τον χειροθέτησε πνευματικό, ενώ στις 9 Ιουλίου 2000 του απένειμε το οφίκκιο του πρωτοπρεσβύτερου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον τιμήσει για την πολυετή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και ταπεινότητα.
«Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
 lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου