Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Νικόλαος Μανωλάκος: «ΝΑΙ στην αποσύνδεση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές»



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 20/11/2019
                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«ΝΑΙ στην αποσύνδεση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές»

Την ανάγκη συγχώνευσης των δύο φάσεων που ισχύουν σήμερα, για την εκλογή του Αρχηγού Κράτους, χωρίς να μεσολαβούν εκλογές, επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η εκλογή του θεματοφύλακα του Πολιτεύματός μας, του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων οδηγώντας τη χώρα κάθε τόσο σε πρόωρες εκλογές, όπως έγινε τόσο το 2009 επι ΠΑΣΟΚ, όσο και το 2015 επι Σύριζα, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής αστάθειας, βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες.

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος τόνισε επίσης ότι «το ύπατο αξίωμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πεδίο άσκησης πολιτικών ελιγμών επί του συνταγματικού χάρτη, με το κομματικό συμφέρον να προτάσσεται, έναντι της συναινετικής επιλογής, που επιβάλει η συνταγματική ρύθμιση».

Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στηρίζουμε απόλυτα την πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 32, προκειμένου αφενός, να θωρακιστεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία από μελλοντικές κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου, αποσυνδέοντας πλήρως την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές και αφετέρου, να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου