Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής".Πυροσβεστική Παιδεία Νοέμβριος 2019

Πυροσβεστική Παιδεία
Νοέμβριος 2019

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κων/νος Καστρής μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2019 ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην ενημέρωση μαθητών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα πυροπροστασίας. Κατά τον μήνα Νοέμβριο η υπηρεσία μας επισκέφτηκε το Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, καθώς και το 1ο Δημοτικό και Γυμνάσιο Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών, το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, παροχής βοήθειας και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης με το πυροσβεστικό έργο.
Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν στον Δήμο Ευρώτα έγιναν σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς και το πρόγραμμα περιελάμβανε:
α) Ενημέρωση μαθητών με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας
β) Ενημέρωση για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα,
γ) Επαγγελματικό Προσανατολισμό αναφορικά με τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,
δ)Ξενάγηση των μαθητών σχετικά μα τα εργαλεία και υλικά των Πυροσβεστικών Οχημάτων και
ε) Κατάσβεση πυρκαγιάς με χρήση φορητού πυροσβεστήρα.
Αντίστοιχο πρόγραμμα περιελάμβανε και η ενημέρωση στο 1ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Γυθείου όπου εκεί συμμετείχε πυροσβεστικό και διασωστικό όχημα από την Π.Υ. Γυθείου.
Το χαρακτηριστικό της δράσης ενημέρωσης και εκπαίδευσης των σχολείων σε θέματα που αφορούν στην εξοικείωση των μαθητών στην πρόληψη από την πυρκαγιά και την πυροπροστασία είναι ότι παρουσιάζεται ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η ομαλή και σύμφωνα με την ηλικία των μαθητών εισαγωγή στην Πυροσβεστική Παιδεία ώστε να είναι αντιληπτά και κατανοητά τα θέματα που αναπτύσσονται σε κάθε μια ενημέρωση – εκπαίδευση.
Η συμμετοχή των μαθητών στην ενημέρωση τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας συζητήσεις με τους πυροσβέστες που επιβεβαίωναν την διάθεσή τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για το πυροσβεστικό έργο.

Ο
Διοικητής
Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος
Επιπυραγός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου