Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ίδρυμα Λασκαρίδη: Το πλοίο Typhoon στη μάχη ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση.Καθαρισμός προσβάσιμων ακτών Κυθήρων Αντικυθήρων


Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Λασκαρίδη για τον καθαρισμό των προσβάσιμων ακτών των Κυθήρων και Αντικυθήρων με το πλοίο "TYPHOON", το οποίο τον περασμένο Οκτώβριο συνέδραμε καθοριστικά στις ενάλιες έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων!
Η συνεργασία μας το Ίδρυμα Λασκαρίδη θα συνεχιστεί!
 Stratos Charchalakis


Πλούσια σε δράση η χθεσινή ημέρα. Εκεί που στολίζαμε λοιπόν τη βαρκούλα .....μια εντυπωσιακή παρέα νέων με δυό γρήγορα φουσκωτά και τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί γιλέκα ξεπρόβαλαν στην παραλία του Διακοφτιού στο μικρό μώλο..Ήταν 10 άτομα ,φοιτητές όπως μας είπαν -5 Έλληνες και 5 Ουκρανοί- συνεργάτες του Ιδρύματος Λασκαρίδη και έρχονταν από τα Αντικύθηρα μετά από μια στάση στην Παλαιόπολη, με ένα πολύ όμορφο κόκκινο καραβάκι που άφησαν έξω από το λιμάνι.Αφού τους υποδεχτήκαμε ,ξεκίνησαν αμέσως το καθάρισμα της παραλίας συστηματικά και οργανωμένα..Έφτασαν μάλιστα μέχρι το ναυάγιο των μεταναστών κάνοντας την παραλία ...λαμπίκο!!! Όταν επέστρεψαν συζήτησαν μαζί μας για την πολύ σπουδαία αυτή πρωτοβουλία και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την μοναδική ομορφιά της παραλίας του Διακοφτίου!! .
Αυτό που μας τόνισαν ,ως πιο ειδικοί,και που πρέπει να μείνει σαν δίδαγμα σε όλους μας ,είναι η τεράστια ρύπανση που προκαλείται από διάφορα πλαστικά αντικείμενα ,μικρού- ως επί το πλείστον- μεγέθους και την προσωπική ευθύνη που έχουμε ΟΛΟΙ μας για να προστατεύσουμε το Περιβάλλον και ιδιαίτερα την πανέμορφη θάλασσα μας.. Μας αποχαιρέτησαν και έφυγαν..Στο καλό παιδιά..και καλές γιορτές !!!!!!..σας ευχαριστούμε από καρδιάς..!!!!

Diakofti.gr


 Παλαιότερα δημοσιεύματα για την δράση του πλοίου
 https://nautilia.gr/eidiseis/ploio-typhoon-katharizei-thalassa/

 https://www.lifo.gr/now/perivallon/250237/idryma-laskaridi-to-ploio-typhoon-sti-maxi-enantia-sti-thalassia-rypansi

https://www.iefimerida.gr/ellada/typhoon-ploio-katharizei-thalasses-tis-kritis 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου