Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΕΝ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΕΝ
Επικοινώνησα πριν λίγο με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, υπό τη νέα μου ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ προκειμένου να του μεταφέρω την αγωνία των Δημάρχων σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για τα Λιμενικά Ταμεία.
Ο Γενικός Γραμματέας με διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει τους Δήμους και ότι στοχεύει στην διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λιμενικής πολιτικής σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα διορθώνει τις άπειρες σημερινές στρεβλώσεις και θα δημιουργεί πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Κυριαζόπουλος θα ενημερώσει την προσεχή Παρασκευή την διοίκηση της ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι θα αποφασίσουν συλλογικά για την περαιτέρω στάση τους.
Σε κάθε περίπτωση, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα πρέπει να αναβαθμιστούν, να αποκτήσουν επαρκές προσωπικό και ευέλικτο νομικό πλαίσιο που να τους επιτρέπει να αναπτύξουν και να διαχειριστούν σύγχρονες λιμενικές υποδομές. Είναι σαφές ότι η Αυτοδιοίκηση θα προσέλθει στην συζήτηση με το ΥΕΝ με συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να δέχεται να θιγούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Δήμων στη διοίκηση των Λιμενικών Ταμείων.
Στράτος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων
Πρόεδρος Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής ΚΕΔΕ

Stratos Charchalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου