Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας


Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας
Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έγινε συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στην οποία συμμετείχα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ. Συμμετείχε επίσης ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας σχετικά με το μέλλον των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, που έχουν εύλογα προκαλέσει την ανησυχία πολλών συναδέλφων Δημάρχων.
Ο Γενικός Γραμματέας μας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν πρόκειται επουδενί να αιφνιδιάσει τους Δήμους και ότι επιθυμεί την αναβάθμιση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών στους λιμένες της Χώρας και τον εκσυγχρονισμό του σχετικού πλαισίου. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δημοσιευθεί ένα κείμενο Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής, επί του οποίου θα υπάρξει διαβούλευση και συζήτηση, προκειμένου να αποφασιστεί μια συνολική στρατηγική λιμένων που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Στην παρέμβασή μου ζήτησα να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις 22 Προέδρων Λιμενικών Ταμείων που έχουν σταλεί στο ΥΕΝ με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πόρου κ. Ι. Δημητριάδη και αφορούν σε πολύ συγκεκριμένα νομικά και θεσμικά ζητήματα που παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων της Χώρας και πρέπει να επιλυθούν. Επιπλέον, έθεσα το ζήτημα των αδειοδοτήσεων στην εκτέλεση λιμενικών έργων καθώς και της ανάγκης ευέλικτης λειτουργίας των Λ.Τ. απαλλαγμένης από πολύπλοκες, χρονοβόρες και δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτικών και παράκτιων Δήμων και στο ζήτημα αυτό και ζήτησε από τον Γ.Γ. να ενημερώσει σχετικά το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κάτι που ο κ. Κυριαζόπουλος απεδέχθη.
 Stratos Charchalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου