Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Νικόλαος Μανωλάκος: «Επιβεβλημένη η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας »



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 5/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νικόλαος Μανωλάκος: «Επιβεβλημένη η αναβάθμιση
της Πολιτικής Προστασίας »


Εμπιστοσύνη στα μέτρα που προωθούνται για την καθολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, εξέφρασε ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων κ.Νικόλαος Μανωλάκος, υπερψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από το βήμα της Ολομέλειας, εξήρε το φιλότιμο, την ανθρωπιά και την αυταπάρνηση των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των εθελοντών, που πρωτοστάτησαν στις τραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην πλημμυροπαθή Μάνδρα και στο πυρόπληκτο Μάτι, καταδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη, να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα, που εξέθεσαν τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.

«….δύο καταστροφές που μας συγκλόνισαν και ανέδειξαν τις εγγενείς αδυναμίες του συστήματος πολιτικής προστασίας της χώρας, διδάσκοντάς μας με τον πλέον σκληρό τρόπο, πως δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για ολιγωρία, λάθη και παραλείψεις…αντιμετωπίστηκαν μόνο μέσα από το φιλότιμο των αφανών καθημερινών ηρώων, που κόντρα στην έλλειψη μέσων και επιχειρησιακής ετοιμότητας, έδωσαν όλο τους το είναι…Αναφέρομαι στους Πυροσβέστες και στους απλούς πολίτες εθελοντές, που με κίνδυνο της ζωής τους, τα έβαλαν με τη μανία της φύσης, εκεί που η Πολιτεία επέδειξε σοβαρή ανεπάρκεια».

Αναφερόμενος στην Υπουργική Τροπολογία που κατατέθηκε για τη διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος διαχείρισης του μεταναστευτικού, ο Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, χαρακτήρισε την καταγραφή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δρουν στην Ελλάδα, ως «ένα σωστό πρώτο βήμα ελέγχου της δράσης τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου