Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κωνσταντίνος Λουράντος.«Ξεκάθαρα πράγματα...»

 
Ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, χωρίς καμία αναστολή ... δήλωσε χθες ότι από την ημέρα που όλα τα μαγαζιά έκλεισαν, οι φαρμακοποιοί και τα σούπερ μάρκετ ... τρελάθηκαν στα κέρδη....
Και το είπε δικαιολογώντας το γεγονός, ότι για εμάς που ζούμε τη ζούγκλα της ζωής μας, δεν υπάρχει ούτε ίχνος βοήθειας ... Αν μπορούσε μάλιστα θα μας ζητούσε να πληρώνουμε και από πάνω για το ότι μας ... επέτρεψαν να παραμένουμε ανοικτοί ...
Υφυπουργός Οικονομικών είναι .... όλα τα βλέπει με το χρώμα του χρήματος και μόνο ... Δεν μπορεί να αντιληφθεί όλα όσα προσφέρουμε στους πολίτες και στην κοινωνία σήμερα, ούτε και αντιλαμβανεται το μέγεθος της οικονομικής διαφοράς του φαρμακείου από τα σούπερ μάρκετ!
Το σούπερ μάρκετ δεν έχει πάρε δώσε με το δημόσιο ... Μετρητό χρήμα εισπράτει και καλά κάνει... Τα φαρμακεία δυστυχώς έχουν δοσοληψίες με το δημόσιο και αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την οικονομική επιβίωση τους και αναμφίβολο το μέλλον τους!
Συνεπώς τρελά κέρδη ούτε έχουμε ούτε και μπορούμε να έχουμε! Επιστρατευμένοι ουσιαστικά είμαστε σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον στο οποίο προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σύμφωνα με την επιστημοσυνη μας και την αναγνωρισμένη ευαισθησία μας!
Αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, μάθαμε σήμερα πως αν γίνει διασπορά του κορονοϊού, πράγμα που όλοι αντευχόμαστε, θα εισπράτουμε με συνοπτικές πράγματι διαδικασίες προχείρου λογιστικού ελέγχου (όπως γίνεται και σήμερα!!!) το 80% των μηνιαίων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία (μικρότερο δηλαδή και από τις αγορές μας)! Και μάλιστα αυτή όλη η διαδικασία παρουσιάζεται ως ... εξαιρετική, με την δικαιολογία ότι δεν θα υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λόγω προφανώς ... υπολειτουργίας του κρατικού μηχανισμού!
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τόσο τον υπουργό, αλλά και όσους συμφώνησαν σε αυτή την διαδικασία που δημοσιεύθηκε εν κρυπτώ χθες (ΦΕΚ Α 68/ 20.03.2020 ΠΝΠ , ΑΡΘΡΟ 52) πως δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι ούτε αναλώσιμοι!
Παρέχουμε με κίνδυνο γης ζωής μας και με πίστωση στο δημόσιο (εν αντιθέσει με τα σούπερ μάρκετ) , υπηρεσίες ανεκτίμητες που μόνο οι απλοί όπως φαίνεται πολίτες μπορούν να εκτιμήσουν! Και ζητάμε να έχουμε εξασφαλισμένα όσα προκύπτουν από τις μεταξύ ημών και του δημοσίου (ασφαλιστικών ταμείων) συμφωνίες και όχι περικοπές όταν μάλιστα αυτές προκύπτουν από δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού....
Ξεκάθαρα πράγματα ...
Κωνσταντίνος Λουράντος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου