Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα στα Κύθηρα - Αυστηρότεροι οι έλεγχοι της Αστυνομίας.


Ρεπορτάζ Γιώτα Πολίτη.
Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα στα Κύθηρα - Αυστηρότεροι οι έλεγχοι της Αστυνομίας. 
Μετά τη χθεσινή πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου που είχε περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα και η εντολή προς τους αστυνομικούς ήταν να γίνονται συστάσεις από σήμερα το μέτρο θα τηρείται αυστηρά. 
Οι έλεγχοι στο νησί των Κυθήρων είναι εμφανώς αυξημένοι και αυστηρότεροι με διαρκείς περιπολίες σε ολόκληρο το νησί. Απο τις πρώτες πρωινές ώρες ο Διοικητής του Α.Τ Κυθήρων Υπαστυνόμος κ.Τριαντάφυλλος Πηλίκος, το Λιμενικό Σώμα και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κατσανεβάκης βρίσκονται στο πλευρό του ανθρώπου και του πολίτη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, στο νησί μας εντοπίσθηκαν «παραβάσεις» των πολιτών σχετικά με τα νέα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα -που ανέρχονται σε 150 ευρώ για κάθε παράβαση- σε άτομα τα οποία δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και έγγραφη βεβαίωση μετάβασης ή ηλεκτρονική έγκριση μέσω SMS).


Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα των πολιτών και στο νησί μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Σε σχετική ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ ευχαριστεί τους πολίτες για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση τους στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η επιτυχία του μέτρου που έχει τεθεί σε ισχύ θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση ή μη του κόσμου. Όλοι μαζί μπορούμε. Μένουμε σπίτι.

Γιώτα Πολίτη Δημοσιογράφος 
ADELIN 107,3 FM adelinfm.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου