Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στον Δήμο Μονεμβάσιας δεν υπάρχουν δομές προσφύγων και Ρομά αλλά…

                                        
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Σήμερα ο Δήμος Ερμιονίδος αύριο κι άλλοι, γιατί όχι και ο Δήμος Μονεμβασίας να δεχτεί το σκληρό πρόσωπο του covid-19.
Θα μας πουν μα δεν υπάρχει δομή φιλοξενίας μεταναστών στο δικό μας Δήμο.Και ευτυχώς ούτε και καταυλισμός Ρομά υπάρχει.
Μα αυτό δε μας καθιστά τυχερούς ούτε πρέπει να μας καθησυχάζει.
Ο ιός τρέχει ελεύθερα ανεμπόδιστος.
Μπορεί οι δημότες να πειθαρχούν στους κανόνες της καραντίνας, όμως ο ιός παραμονεύει εκεί έξω και κάποιος μπορεί να τον φέρει  στην πόρτα μας.
Αν δεν παρθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα θα δούμε η έως τώρα καλή και υπό έλεγχο κατάσταση να ανατρέπεται.Με την επιστροφή στην κανονικότητα η κατάσταση ίσως βγει εκτός ελέγχου.
Βέβαια η πλειοψηφία των δημάρχων μέχρι σήμερα ωραιοποεί την κατάσταση και στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.
Μια πολιτική που προτάσσει  την καραντίνα κρύβοντας τις αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας τόσο σε επίπεδο νοσοκομείου όσο και σε  χώρους ΠΦΥ (πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας).
Στα αγροτικά ιατρεία,στα κέντρα υγείας θα επισημάνεις το ατυχές περιστατικό,στο δε νοσοκομείο θα δώσεις την περίθαλψη,τη θεραπεία.
Μπορεί στο Δήμο Μονεμβασιάς να μην υπάρχει επίσημα δομή φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων,αλλά υπάρχει νεόφερτο κύμα εργατών γης για δουλειά στους κάμπους της περιοχής μας.Άραγε αυτοί οι πρόσφατα εισερχόμενοι εργάτες ελέγχθησαν για την περίπτωση του κορωνοιού ώστε να κοιμούνται ήσυχοι οι δημότες μας και οι πρόεδροι των χωριών?
Αλλά και μόνιμους Ρομά μπορεί να μην έχουμε,αλλά πλανόδιους που διασχίζουν τα χωριά και διαλαλούν την ανάγκη για μεροκάματο αγοράζοντας παλιά σίδερα έχουμε.Ίσως με τον ερχομό τους μεταφέρουν και τον ιό.Έχουν γνώση οι φύλακες?
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει να μιλά για περισσότερη χρηματοδότηση από Κρατικούς και Ευρωεννωσιακούς πόρους για την κάλυψη όλων των αναγκών και την προστασία των δημοτών ανεξαιρέτως.
Θα ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το νοσοκομείο.
Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα σε νοσοκομείο και κέντρα υγείας
Χορήγηση έκτακτου οικονομικού  βοηθήματος στους δικαιούχους του ΚΕΑ καθώς και διανομή τροφίμων από τα ΤΕΒΑ και άλλες δομές κοινωνικής μέριμνας.


Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αναγνωστοπούλου Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου