Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ Δ/Τ



Η στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας είναι πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής. Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι τοπικές επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας οικονομίας και θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης, που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός COVID - 19, να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Με το δικαίωμα που μας δίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19" και σε εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τους ΟΤΑ α' βαθμού , και πάντα στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης προχωράμε ως Δημοτική αρχή στη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 6-04-2020 συνεδριάζουν δια περιφοράς η Οικονομική Επιτροπή καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, προκειμένου να παρθούν οι παρακάτω αποφάσεις:

1) Απαλλαγή από το τέλος παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου, για επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί.
2) Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί.
3) Απαλλαγή των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων για επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί.
4) Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020 για τους μισθωτές των δημοτικών ακινήτων που εκμισθώνονται από τον Δήμο Ευρώτα ως επαγγελματικές μισθώσεις και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
5) Την παράταση προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων χρηματικών καταλόγων οι οποίοι λήγουν έως και την 30-04-2020 και αφορούν τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης Γ΄ τετραμήνου 2019, με νέα καταληκτική ημερομηνία την 29-05-2020.
6) Την απαλλαγή των αντίστοιχων οφειλετών από τόκους και προσαυξήσεις.
7) Την παράταση προθεσμίας καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.
8) Την αναστολή βεβαίωσης χρηματικών καταλόγων κατά τον τρέχοντα μήνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο
Δήμαρχος Ευρώτα


Δήμος Βέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου