Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην Ελλάδα για να γίνεις δάσκαλος ή καθηγητής, αρκεί ένα πτυχίο που μπορεί και να έχεις πάρει 10 ή 20 χρόνια πριν τον διορισμό. Μόλις διοριστείς ξεκινάς να διδάσκεις μέσα στην τάξη μέχρι να πάρεις σύνταξη δηλαδή για 25 χρόνια το λιγότερο. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν θα σε αξιολογήσει ποτέ και κανένας. Ούτε ο σχολικός επιθεωρητής που έχει πλέον καταργηθεί, ούτε φυσικά οι ίδιοι οι μαθητές. Αυτά στην Ελλάδα. Διότι στις σοβαρές χώρες του εξωτερικού (ακόμα και στις λιγότερο σοβαρές), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές (όλων των βαθμίδων) ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ κάθε χρόνο τόσο από την Διοίκηση όσο και από τους μαθητές-φοιτητές. Και μάλιστα αξιολογούνται αυστηρά και τρέμουν αυτήν την αξιολόγηση γιατί μετράει πολύ. 
Εδώ, όμως, είπαμε: ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Για τους βολεμένους συνδικαλιστές αξιολόγηση σημαίνει φασισμός! Ενώ ο αληθινός φασισμός είναι να απαιτείς να σε πληρώνει ο ελληνικός λαός για 30 χρόνια χωρίς να αξιολογεί ποτέ και κανείς το αν είσαι σωστός και καλός δάσκαλος ή όχι.
Διαθέτουμε εξαιρετικούς δασκάλους και καθηγητές που δεν έχουν τίποτε απολύτως να φοβηθούν από την αξιολόγηση. 
Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι.
Η άρνηση στην αξιολόγηση δεν μπορεί να αιτιολογηθεί ούτε με μία σοβαρή αιτιολογία. Δεν υπάρχει αιτιολόγηση για να αρνείται κάποιος να αξιολογηθεί αν κάνει καλά τη δουλειά για την οποία διορίστηκε και αμείβεται από τον κρατικό κορβανά.
Αξιολόγηση παντού, εδώ και τώρα! Σε όλους όσοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο άμεσα ή έμμεσα. Κάθε χρόνο από ανεξάρτητους αξιοκρατικούς φορείς. Αξιολόγηση ποιοτική και ποσοτική όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Για να τελειώνουμε επιτέλους με το "εμένα δεν με κουνάει κανείς" και με το "άμα τρουπώσεις, τρούπωσες"!
Stratos Charchalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου