Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ.Άμεση στήριξη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 22/06/2020 

Δελτίο Τύπου 


Άμεση στήριξη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 22 Ιουνίου 2020 Αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, καθώς και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος με την οποία αιτούνται να συνεχιστεί η ενίσχυση των εργαζομένων με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Η εκ νέου υποστήριξη κρίνεται επιβεβλημένη, για να μπορέσει να επιβιώσει ο κλάδος και οι οικογένειες αυτών, καθότι το εισόδημά τους διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της διακίνησης των αγαθών, που αυτό το διάστημα έχει θιγεί ανεπανόρθωτα και τείνει να μηδενιστεί.


Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς


Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Σχετικά με την επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος για το επίδομα ειδικών κατηγοριών λόγω κορωνοϊού»

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, με την οποία αιτούνται να συνεχιστεί η ενίσχυση των εργαζομένων με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Οι πρόσφατες εξελίξεις με τον κορωνοϊό έχουν προκαλέσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, με κλείσιμο καταστημάτων, μείωση έως και πλήρη εξαφάνιση κάθε είδους εμπορικής συναλλαγής.

Η κρίση αυτή, όπως είναι επόμενο, έχει επηρεάσει δραστικά και τη διακίνηση αγαθών από τα λιμάνια, αλλά και στην ξηρά ενώ, άγνωστο παραμένει το χρονικό διάστημα που αναμένεται να διαρκέσει η κατάσταση αυτή.

Επειδή το εισόδημα των φορτοεκφορτωτών διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της διακίνησης των αγαθών, που αυτό το διάστημα έχει θιγεί ανεπανόρθωτα, σας ζητώ να δείτε με ευαισθησία το θέμα της οικονομικής βοήθειας που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση, για όλους τους εργαζόμενους που έχουν υποστεί οικονομική βλάβη, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτή και ο κλάδος των φορτοεκφορτωτών.

Η εκ νέου υποστήριξη κρίνεται επιβεβλημένη, για να μπορέσει να επιβιώσει ο κλάδος και οι οικογένειες αυτών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η κίνηση έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου