Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Νόνη Δούνια.Αναγκαία η αύξηση μέτρων ασφαλείας στους συρμούς και σταθμούς του ΗΣΑΠ



Την ανάγκη της αύξησης των μέτρων ασφαλείας για το επιβατικό κοινό, αλλά και για τους διερχόμενους από τους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ), καθώς και της βελτίωσης της συντήρησης και της φύλαξης συρμών και σταθμών επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται σε ατυχήματα που έχουν κατά καιρούς συμβεί, με τελευταίο αυτό στον σταθμό της Αττικής και στην επικινδυνότητα που ενέχουν οι σταθμοί, τόσο κατά τις ώρες εκτέλεσης δρομολογίων, όσο και κατά τις ώρες μη λειτουργίας τους, για την ασφάλεια των πολιτών και ρωτά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για να αποφευχθούν ανάλογα μελλοντικά ατυχήματα. 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή Θέμα: Αύξηση μέτρων ασφαλείας στους συρμούς και σταθμούς του ΗΣΑΠ 

Πειραιάς, 21Ιουλίου 2020
Tην ανάγκη της αύξησης των μέτρων ασφαλείας για το επιβατικό κοινό, αλλά και τους διερχόμενους από τους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) και της βελτίωσης τη ςσυντήρησης των συρμών ανέδειξε ατύχημα, που έγινε πρόσφατα, για πολλοστή φορά, σε σταθμούς του τρένου και, ειδικότερα, σε αυτόν της Αττικής. 
Συγκεκριμένα, εκεί βρέθηκε νεκρός στις ράγες του σταθμού ένας 20χρονος, με τον θάνατό του να οφείλεται, μάλλον, σε ηλεκτροπληξία. Πριν από αυτό το περιστατικό, στις αρχές Ιουλίου, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε, λόγω ολισθηρότητας,στους προστατευτικούς προσκρουτήρες, που ορίζουν το τέλος της Γραμμής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες και να κινδυνεύσουν διερχόμενοι από τον σταθμό. Ανάλογα ατυχήματα σε σταθμούς τρένων έχουν γίνει πολλές φορές και στο παρελθόν, με άτομα, στην πλειονότητα των οποίων έφηβοι, άστεγοι ή μετανάστες, να κινούνται στις σιδηροδρομικές διαδρομές, μετά το πέρας των δρομολογίων των συρμών και να τραυματίζονται από το ρεύμα ή να βρίσκουν καταφύγιο σε αφύλακτες σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις. Για την ασφάλεια όλων μας και την αποφυγή ανάλογων συμβάντων στο μέλλον είναι απαραίτητη η καλύτερη συντήρηση των συρμών,η βελτίωση της φύλαξης των σιδηροδρομικών σταθμών, αλλά και η εξέταση άλλων μέτρων προφύλαξης των πολιτών από ατυχήματα, όπως η διακοπή της ρευματοδότησης των σιδηροδρομικών γραμμών, μετά το πέρας των ημερήσιων δρομολογίων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να βελτιώσει την συντήρηση των συρμών καινα αυξήσει την ασφάλεια και τη φύλαξη των σιδηροδρομικών σταθμών του ΗΣΑΠ, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά ατυχήματα επιβατών και διερχομένων πολιτών; 

Η ερωτώσα Βουλευτής Παναγιώτα Δούνια Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου