Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΦΡΙΚΗ, ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!


Με τις σημερινές φρικιαστικές αποκαλύψεις της Καθημερινής αποδεικνύεται περίτρανα όχι μόνο η έλλειψη συντονισμού και στοιχειώδους οργάνωσης στη φωτιά των Κυθήρων το 2017 (που βαρύνει εξολοκλήρου την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία), αλλά και το γεγονός ότι ο λάθος χειρισμός των εναέριων μέσων έχει ονοματεπώνυμο. Ο κύριος Τόσκας έσπευσε τότε να με κατηγορήσει ότι "έπαιζα το παιχνίδι της ΝΔ" επειδή ζητούσα περισσότερα αεροπλάνα από όσα υπήρχαν! Σήμερα αποδεικνύεται πως ΥΠΗΡΧΑΝ εναέρια μέσα αλλά είχαν γίνει μπαλάκι μεταξύ του τότε Αρχηγού και του τότε Υπαρχηγού για προσωπικές κόντρες. Ο Αρχηγός άφηνε τον Υπαρχηγό χωρίς αεροπλάνα, ώστε να μπορεί αργότερα "να τον φάει" όπως τελικά έγινε.
Οι ανίκανοι δεν μου προκαλούν οργή, είναι απλά ανίκανοι. Οι ικανοί για όλα, όμως, είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι.
Για το απύθμενο θράσος του κ. Τόσκα δόθηκαν τότε πάρα πολλές απαντήσεις. Η δική μου, ωστόσο, θα ξεκινήσει από αύριο... Καλή 
αρχή κύριε Τόσκα!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 Δημοσιευση: 07/08/2017 - 21:53

Tόσκας για Κύθηρα: Μόνο ντροπή προκαλεί η στάση της ΝΔ – Πυρά κατά δημάρχου

 Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και του δημάρχου του νησιού Στράτου Χαρχαλάκη για έλλειψη συντονισμού και πτητικών μέσων κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα Κύθηρα επιχειρεί να απαντήσει ο Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.
«Στην πυρκαγιά στα Κύθηρα ρίξαμε όλα σχεδόν τα ιπτάμενα μέσα που διαθέτει η χώρα» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Μόνον ντροπή προκαλεί η στάση της ΝΔ, η οποία θα έπρεπε να κοιτάξει την πλάτη της και να ρωτήσει τους ανθρώπους της γιατί αδιαφόρησαν τόσα χρόνια να προμηθευτούν έστω και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος μετά το 2001» τονίζει ο υπουργός. «Το να μιλάς για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου θέλει και θράσος και προκαλεί ντροπή» προσθέτει.

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν νοικιάστηκαν εγκαίρως τα επτά πυροσβεστικά ελικόπτερα, ο κ. Τόσκας διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και ότι αυτά είναι ελικόπτερα δευτερεύουσας δύναμης. Τα τρία βασικά ελικόπτερα Ericsson, διευκρινίζει ο υπουργός, έχουν ήδη ενοικιαστεί και επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Τόσκας κατηγορεί τον δήμαρχο Κυθήρων που είναι, όπως λέει, βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ότι σε συνεννόηση με το κόμμα του, έπαιξε πολιτικό παιχνίδι, ζητώντας υπερβολικά πράγματα. Μέχρι και 50 πυροσβεστικά αεροσκάφη που δεν διαθέτει η χώρα ζήτησε, λέει ο κ. Τόσκας, διευκρινίζοντας ότι μιλούσε κάθε μισή ώρα μαζί του.

«Εγώ μίλαγα κάθε μισή ώρα με τον δήμαρχο. Είχα γίνει ο ίδιος κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να τους ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και έρχεται να πληρώσει με αυτό τον τρόπο. Αυτό είναι και αγνωμοσύνη γι' αυτούς τους ανθρώπους που έχουν να κοιμηθούν τέσσερις μέρες εκεί πέρα» δηλώνει δε.

Ζητά, τέλος, σεβασμό από όλους τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης -οι οποίοι πάντως, όπως τονίζει, συνεργάζονται στη συντριπτική τους πλειονότητα με το υπουργείο- στους ανθρώπους του πυροσβεστικού σώματος, που ξημεροβραδιάζονται στα βουνά δίνοντας μάχη με τις φωτιές.

«Κομματικές αντεγκλήσεις πάνω στις στάχτες ενός νησιού δεν επιτρέπονται» τονίζει ο δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων Στρατός Χαρχαλάκης, με αφορμή τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Κύθηρα.

Στα όρια τους φαίνεται να έχουν φτάσει πάντως αυτή την εποχή οι πυροσβέστες προσπαθώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναδεικνύει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
H φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο τη Δευτέρα, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου