Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στα Φράτσια Κυθήρων.ΟΙ πυροσβέστες απέτρεψαν τα χειρότερα χάρις στην έγκαιρη επέμβαση τους !!!

Ανανέωση 18:49
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στα Φράτσια Κυθήρων.ΟΙ πυροσβέστες απέτρεψαν τα χειρότερα χάρις στην έγκαιρη επέμβαση τους !!!
Φωτογραφικό υλικό από την καμένη έκταση
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ " ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ
 ¨Ευχαριστούμε θερμά καταρχήν την Πυροσβεστική και όλους όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς το μεσημέρι,εδώ στο χωριό μας.Ευχόμαστε να μην υπάρχει συνέχεια και το νησί μας να παραμείνει ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας.
Να είστε όλοι καλά!!!¨
 ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
 Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή των Φρατσίων προς τον Αβλέμονα σε δύσβατο σημείο ! Αμέσως σήμανε συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις των Κυθήρων,και  πυροσβεστικά οχήματα αποσπάστηκαν από την περιοχή της Αγίας Πελαγίας που μαζί με άλλα οχήματα φυλάσσουν την καμένη έκταση της πρόσφατης πυρκαγιάς (περιοχή της Γάλανης ),και κατευθύνθηκαν άμεσα προς τη νέα πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Φρατσίων. 
Λόγω του δύσβατου της περιοχής την επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή βρίσκονται αυτή την ώρα 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα... Από την πρώτη στιγμή σε συναγερμό τέθηκε και η πολιτική προστασία του δήμου Κυθήρων με τον Αντιδήμαρχο κύριο Ιωάννη Κατσανεβάκη στην πρώτη γραμμή.
Μέσα σε λίγα 24ωρα ξεσπάει και δεύτερη πυρκαγιά στο Νησί μας μετά την πυρκαγιά στην θέση Γάλανη στην Αγία Πέλαγία την Πέμπτη το μεσημέρι γεγονός που εκτός από αναστάτωση δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά.
Σύμφωνα με το χάρτη Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στα Κύθηρα για σήμερα Σάββατο είναι υψηλός (3) Για άλλη μια φορά πολλά συγχαρητήρια στους κουρασμένους και άγρυπνους πυροσβέστες που πρόλαβαν τα χειρότερα και σε όσους βοήθησαν   ADELIN 107,3 FM 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου