Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ:Ξεκινά το έργο κατασκευής προσήνεμου μώλου στη Μαρίνα της Μονεμβασιάς με πίστωση 1.500.000 €

 


Ξεκινά το έργο κατασκευής προσήνεμου μώλου στη Μαρίνα της Μονεμβασιάς με πίστωση 1.500.000 €

Στην Μονεμβάσια βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου και τον πολιτικό Μηχανικό Άγγελο Πλειώτα από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας . Αντικείμενο της επίσκεψης η ολοκληρωση των διαδικασιών για την έναρξη του έργου στη Μαρίνα της Μονεμβασιας ύψους 1.500.000 € με τη κατασκευή προσήνεμου Μώλου 54 μέτρων και την θωράκιση της Μαρίνας με φυσικούς ογκόλιθους . Στην σύσκεψη που ακολούθησε παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Γράφος και η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Χαραμή .

Για τα θέματα της Μονεμβασίας υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερούτη .

Τα θέματα της Μονεμβασίας βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης όπως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την σύνταξη μελέτης για την ανάπλαση του δρόμου Γέφυρας - Κάστρου που θα περιλαμβάνει πεζοδρόμιο , ανάπλαση του χώρου στα φτερά , στήριξης της Γέφυρας και ανάπλασης της επιφάνειας του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο . Για την εκπόνηση της μελέτης η περιφέρεια έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της πίστωση 120.000 € ενώ υπάρχει η σαφής δέσμευση του περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση του έργου .
Στις ασφαλτοστρώσεις του επαρχιακού δικτύου έχει ενταχθεί τμήμα δυο περίπου χιλιομέτρων στην είσοδο της Μονεμβασίας στο σημείο που ο δρόμος έχει υποστεί φθορά από το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης .
Ο δρόμος Άγιο Φωκά Μονεμβασία , σε πρώτη φάση θα εκτελεστεί έργο βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου με πίστωση 300.000 € περίπου ενώ έχει ήδη ψηφιστεί και ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την περιφέρεια πίστωση 1.180.000 € για μελέτη του δρόμου Αγίου Φωκά - Μονεμβάσια με νέα χάραξη του δρόμου και με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου .
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η δημοπράτηση του έργου στήριξης των πρανών του βράχου στο σημείο ανάντι της κάτω πόλης που έχει ενταχθεί με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο ΕΣΠΑ με πίστωση 2.500.000 € ενώ στο στάδιο της χρηματοδότησης είναι η μελέτη στήριξης των πρανών από το Λαζαρέτο ως την πύλη του Κάστρου με προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο .
Από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε τον Αντικεριφερειάρχη Λακωνίας Θοδωρή Βερούτη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου για το ουσιαστικό και συνεχές ενδιαφέρον τους για την προώθηση των μεγάλων θεμάτων της Μονεμβασίας τα οποία βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης .

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε.ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου