Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

 


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Σταυρού τελέσθηκαν οι Αγιασμοί στα Σχολεία του νησιού μας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ιδιαίτερες οι συνθήκες, πρωτόγνωρες οι εικόνες. Βρέθηκα στον Αγιασμό στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κυθήρων μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γ. Κομηνό. Διαπίστωσα ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει αντιληφθεί πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη πλήρους εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων.

Έχουν μοιραστεί σε όλους τους μαθητές οι μάσκες που εστάλησαν από την ΚΕΔΕ, έχουν προσληφθεί και έχουν αναλάβει υπηρεσία οι Σχολικές Καθαρίστριες, έχουν γίνει και θα συνεχιστούν εκτεταμένες απολυμάνσεις στα Σχολεία με δαπάνες του Δήμου μας.

Σε λίγες ημέρες θα δημοπρατηθεί το έργο της επισκευής των σχολείων λόγω των ζημιών του σεισμού του Νοεμβρίου 2019, με προϋπολογισμό 240.000€ (ΠΔΕ). Ολοκληρώνονται επίσης οι εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες της τρέχουσας εργολαβίας. Οι νέες διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών έχουν λάβει την εντολή να βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τους Διευθυντές.

Εύχομαι καλή σχολική χρόνια στα παιδιά μας και καλή πρόοδο σε κάθε τους στόχο!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου