Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτα ο άνθρωπος Eνα ακόμη «μουγκό» Δημοτικό Συμβούλιο,ερωτήματα προς τον κ.Δήμαρχο

 


Δελτίο τύπου του Δημοτικού συνδυασμού «πρώτα ο άνθρωπος»

Κύθηρα 28/09/2020

Σήμερα 28/09/2020 ο κ. Δήμαρχος, είχε ορίσει ένα ακόμη «μουγκό» Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε, διαμαρτυρόμενη για τον ευτελισμό του δημοκρατικού διαλόγου που η δημοτική αρχή έχει θεσπίσει, επιλέγοντας την δια περιφοράς μέθοδο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου.
Η παράταξη μας, «πρώτα ο άνθρωπος», καλεί το Δήμαρχο να πάψει να «κρύβεται» πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού και να επαναφέρει την κανονικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια, προχωρώντας σε τηλεδιασκέψεις, όπως ήδη κάνει η πλειονότητα των Δημάρχων που σέβονται το δημοκρατικό διάλογο
Και για να προλάβουμε πιθανά χαριτωμένα ευφυολογήματα του τύπου «Παρόντες στα συμβούλια απόντες στις αποφάσεις», καλούμε το Δήμαρχο, για δεύτερη φορά, να μας απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές: α) γιατί οι συνεδριάσεις της ολιγομελούς Οικ. Επιτροπής δεν γίνονται δια ζώσης στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου κεκλεισμένων των θυρών? και β) γιατί τα Δημ. Συμβούλια δεν πραγματοποιούνται με τη μέθοδο των τηλεδιασκέψεων?
Ο συνδυασμός μας θα εξακολουθήσει να απέχει ή να συμμετέχει όταν αυτό χρειάζεται, για όσο διάστημα η Δημοτική Aρχή επιλέγει oι συνεδριάσεις να γίνονται με την αποστολή e-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου